Съдийската тройка за мача Италия – България


Съдийската тройка за мача Италия – България
17-09-2008 16:50

Триото съдии, които ще свирят мача тази вечер между Италия и България е следното:
 
Зоран Шутулович (Черна гора)
Първи мач на най-добрия съдия от Черна гора в тазгодишните квалификации за Евробаскет 2009. Той свири финала на миналото европейско първенство в Испания, когато Русия изненада домакините с кош на Джей Ар Холдън в последните секунди и грабна титлата. Шутулович е роден през 1966 година, а свири от 1986.
 
Дани Йересуело (Испания)
Йересуело свири в загубата на Италия у дома от Сърбия в първия кръг и всички се надяваме изхода довечера да бъде подобен за домакините. Испанският рефер, който е роден през 1970 година е един от най-добрите в Евролигата и миналата година бе поканен да свири на Файнъл Фор в Мадрид. Там той бе съдия на полуфинала между Макаби Тел Авив и ЦСКА Москва, както и на мача за 3/4 място между Монтепаски Сиена и израелския клуб.
 
Вацлав Лукеш (Чехия)
Най-възрастен от всичките рефери. Той е роден през 1965 година, но единствен от днешната тройка не свири в турнирите на Евролигата, ами във ФИБА Европа. През тазгодишната кампания от квалификациите за Евробаскет, той бе съдия на женския мач между Франция и Унгария, който завърши 68-64 за домакините след продължение
 
Комисар на срещата е един от най-добрите европейски съдии от близкото минало, израелецът Рубен Вировник.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи