Сърбите без Богданович и Саванович


Сърбите без Богданович и Саванович
Душан Ивкович (kss.org.yu)
20-09-2008 12:13

Сърбите дойдоха с автобус вчера следобяд, а сред избраниците на Душан Ивкович в този последен мач от квалификациите за Евробаскет 2009 няма да бъдат Душан Саванович и Лука Богданович.
 
Саванович е контузен, а Богданович ще претърпи оперативна зъбна намеса преди неделя, когато пътува за Бадалона. Както е известно той ще играе от новия сезон в испанския Ховентуд.
 
„Против България трябва да покажем характера на този отбор и да потвърдим високите си амбиции. Както във всяка среща, и в този мач целта ни е само една – победа”, каза селекционерът на сърбите Душан Ивкович.
 
„Истината е, че на това гостуване тръгнахме освободени, тъй като победата не е задължителна. Това не означава, че няма да играем честно и в тази среща. Искаме с победа да завършим квалификациите, да се разделим след пореден триумф и няма причина да не бъде така”, добавя вече новия играч на гръцкия Олимпиакос Зоран Ерцег.
 
Сърбия вече се класира за Евробаскет 2009 след като убедително ще завърши на първото място и не може да бъде изместена от него, независимо от изхода от мача довечера.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи