Сто фена безплатно на Евробаскет 2009


Сто фена безплатно на Евробаскет 2009
100 фена ще пътуват за Полша на разноски на БФБ
23-09-2008 16:49

Сто български фенове ще присъстват на Евробаскет 2009 в Полша за сметка на Българската Федерация по Баскетбол. Централата ще поеме пълните разноски и феновете ще имат възможността да присъстват на всички мачове на представителния ни отбор. Това заяви президентът на федерацията Михаил Михов на специална пресконференция днес.
 
„Феновете ще бъдат определени чрез жребии. На 11 октомври стартира Националната Баскетболна Лига и ма всеки мач ще бъде изтеглян по един фен чрез томбола, който ще присъства на европейското”, каза Михов.
 
„България има голям потенциал и може да развива добре баскетбола”, каза пък селеционера на националния тим Пини Гершон пред медиите. „Цяла Европа говори за България, че се е класирала на Евро 2009 в Полша. Според мен ако вземем повече от 1 победа на Евро 2009 ще е успех. Трябва да намерим спонсори и да вървим напред. Ако искаме да имаме още 10 баскетболисти като Тодор Стойков трябва да се инвестира в баскетбола, защото потенциала е тук и ако развием първенството всичко ще тръгне в правилната посока”.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи