Левски вече е в пълен състав


Левски вече е в пълен състав
Константин Папазов
24-09-2008 18:30 | Levskibasket.com

Мъжкият отбор на Левски за първи път днес проведе тренировка в пълен състав. Освен националите, които днес се присъединиха към състава, отборът бе воден от новия треньорски щаб – старши треньор Константин Папазов и неговите асистенти Юлиан Аладжов и Тони Дечев. Кондиционен треньор ще бъде Георги Драганов, а физиотерапевт Кирил Стефанов, съобщава официалния сайт на сините Levskibasket.com. 
 
Папазов се връща отново на поста старши треньор на Левски след като напусна клубе през 2004, за да оглави Лукойл Академик. След два сезона при „студентите”, той води националния отбор на България през миналата година, а през тази бе помощник на Пини Гершон и е с голяма заслуга за класирането на отбора на Евробаскет 2009. Сега Тити дочака своя миг и се връща на работа в „синия” клуб.
 
Дечев също се завръща в Левски, но за първи път той ще изпълнява треньорска функция в клуба. Преди той е бил само играч в отбора.
 
Аладжов, който води тима във втората половина от миналия сезон ще бъде асистент треньор.


След голямата еуфория от класирането на тима на България на Евробаскет 2009, на тренировката към клубния си тим за първи път се появиха националните състезатели Стефан Георгиев и Асен Великов. Освен тях с отбора тренират още от миналата седмица други двама национали Златин Георгиев и Станисла Славейков.
 

Младите надежди на „синия” клуб Цветелин Иванов, Иво Славчев и Васил Александров ще трябва да спечелят доверието на треньорите в стремежа си да играят повече, когато започне сезона.
 

Много добри впечатления с играта си до този момент оставя новото американско попълнение Маркъс Хол. Както стана ясно вече и Васил Евтимов е част от отбора и води подготовка с Левски.
 

От тренировката отсъства заминалият на проби в италианския Фортитудо Болоня Христо Захариев.
 

Левски ще участва на няколко фронта само след две седмици. Освен в първенството на Националната Баскетболна Лига, „сините” ще играят в новосформираната Балканска Лига и имат амбиция за сериозно представяне и в двете първенства.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи