Лукойл Нефтохимик взема още една американка за подкошието


Лукойл Нефтохимик взема още една американка за подкошието
Даниел Кръчър (сн: fightingillini.cstv.com)
26-09-2008 17:06

Вицешампионът и носител на Купа България при жените Лукойл Нефтохимик подписа договор за една година с американката Даниел Кръчър. Високата 188 сантиметра Кръчър е на 22 години и през последните три сезона е играла в колежанското първенство в родината си на поста крило-център.
 
Има общо 79 изиграни срещи за отбора на Университета Илинойс в NCAA, в конференцията Big Ten ("Големите десет"). През последната година там показателите й са 10.2 точки, 6.2 борби, 1.4 асистенции средно на мач, с 51.3% успеваемост на стрелбата от игра и 76.0% от наказателната линия.
 
Кръчър ще бъде втората американка в отбора на бургазлийки за новия сезон, освен Дион Браун. Другата баскетболистка от САЩ - Рейчъл Войдовски, която бе на проби - се връща в родината си заради дискова херния.
 
От 30 септември до 2 октомври бургаските баскетболистки ще участват на престижния международен турнир "Фенериум" в Истанбул. Там българките ще срещнат три гранда на европейския баскетбол при жените, готвещи се за новия сезон в женската Евролига - Спартак Московска област (шампион на Евролигата през последните два сезона!), УСК Прага от Чехия и домакинът Фенербахче (шампион на Турция). На 3 октомври Лукойл Нефтохимик ще изиграе контролен мач и срещу друго местно величие - Галатасарай.

СПИСЪК НА ПО-ВАЖНИТЕ ТРАНСФЕРИ ПРИ ЖЕНИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи