Рилски спортист открива Еврохолд БИБЛ във вторник


Рилски спортист открива Еврохолд БИБЛ във вторник
Рилски спортист излиза утре срещу Мега ХЛ
06-10-2008 16:36

Мъжкият отбор на Рилски спортист ще открие Еврохолд Балканската лига за сезон 2008/09 във вторник вечер в мач срещу сръбския Мега Хипо Лизинг. Срещата започва в 17.30 в Арена Самоков и с нея започва новосформираното състезание на Балканите.


Преди началото на срещата на мъжкия отбор ще се състои приятелски мач между юношите на Рилски спортист и Левски, два от клубовете с участие в тазгодищното издание на Еврохолд Балканската лига. Началото на този двубой е 15.00 часа.
 

Рилски спортист започна подготовка в края на юли и ето, че дойде времето изцяло обновения тим на самоковци да дебютира в официална среща. Съперник ще бъде един много добър отбор от силната сръбска школа – Мега Хипо Лизинг, който е един от трите представители на тази страна в Балканската лига. Останалите два са Раднички Крагуевац и Суислайънс Таково от Вършац.
 

Мега Хипо Лизинг е съставен почти изцяло от изключително млади талантливи баскетболисти, но има и наличие на няколко по-опитни състезатели, както и на американското крило Крис Шлатър. Съставът от сръбската столица не стартира добре в първенството на своята държава и допусна две загуби в първите си две срещи. Сега Мега Хипо Лизинг пристига в България, за да се изправи последователно утре срещу Рилски спортист и съответно против Левски в четвъртък в София на старта на регионалната надпревара.
 

На почивката на мъжката среща утре два отбора от момчетата до 10 години на БК Рилски спортист ще покажат своите умения в демонстративен мач за зрителите в Самоков.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи