Успешен старт за Лукойл Академик, безпогрешен Тодор Стойков


Успешен старт за Лукойл Академик, безпогрешен Тодор Стойков
Стойков без грешка в Самоков
18-10-2008 23:28

Лукойл Академик стартира с успех новото първенство на България. „Студентите” не играха в предния кръг, а днес се наложиха лесно във втория кръг над Рилски спортист в Самоков с 98-77. Те вкараха по 26 точки в първите три части от срещата и стигнаха до комфортна преднина от 78-59 след 30 минути игра, а в последната само затвориха мача за крайното плюс 21 в тяхна полза.
 
Тим Пикет вкара 5 тройки и общо 20 точки, а новият център на отбора Кени Аделеке записа първия си дабъл дабъл в първенството – 19 точки и 10 борби. За разлика от Пикет, който стартира отлично срещата, Аделеке му трябваше време да влезе в ритъм. Личи си, че нигериецът все още не е в оптимална форма за потенциала, който притежава. Въпреки това Аделеке доминираше под двата коша в този мач.
 
Плеймейкърът Антонио Бъркс пък бързо натрупа лични нарушения и игра лимитирано време в срещата. Той завърши с едва 2 точки, 2 борби и 2 завършващи подавания.
 
Най-добър обаче бе капитанът Тодор Стойков, който не пропусна нито една от стрелбите си – 4/4 за 2 точки, 2/2 за 3 точки и 3/3 наказателни удари и общо 17 точки. Националът Димитър Ангелов дебютира за Лукойл Академик с 16 точки, 3 борби и 2 асистенции.
 
Драгослав Папич влезе като резерва, но вкара най-много за Рилски спортист – 13 точки, а другите двама нови в отбора Иван Лилов и Левен Белберов добавиха по 12.
 
Папич и неговият сънародник Ненад Чанак се спречкаха през третата четвърт и бяха санкционирани с технически нарушения от страна на рефера Младен Марков.
 
Ристе Стефанов изгледа мача от трибуните в Арена Самоков, тъй като все още се възстановява от претърпяната операция. Той ще започне леки тренировки след около седмица, а по-късно ще се присъедини към сериозната част от подготовката на своя тим.
 
Във вторник Лукойл Академик ще гостува на Сливен в отложения мач от първия кръг на НБЛ преди да приеме ЦСКА следвашия петък . Това ще бъде и първата среща, която БНТ ще излъчи от новия шампионат на България. Рилски спортист пък ще играе ден по-късно, в събота в София срещу Левски.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ – ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В НБЛ (МЪЖЕ)

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи