Русе – домакин на квалификациите на женския национален отбор


Русе – домакин на квалификациите на женския национален отбор
Боруков избра Русе за допълнителните мачове
07-11-2008 12:52

Женският национален отбор на България ще домакинства в Русе мачовете си от допълнителната квалификация за класиране на Евробаскет 2009 в Латвия. Това стана ясно след като от родната централа са изпратили официално писмо до ФИБА с което уведомяват за града-домакин на двете срещи с Украйна (на 4-и януари 2009) и Германия (на 19-и януари 2009). Победителят в допълнителната квалификация с тези два отбора се класира за Евробаскет 2009 в Латвия от 7-20 юни 2009 и попада в група А на надпреварата заедно с тимовете на Испания, Чехия и Словакия.
 
Град Русе е бил предпочетен от националния селекционер Николай Боруков най-вече заради феновете на баскетбола в града.
„Русе направи много за баскетбола у нас през последните години и феновете наистина залужават тези домакинства в квалификациите за Евробаскет 2009 в Латвия,” каза за BulgarianBasket.com Боруков. „Надявам се залата да бъде пълна и това да помогне на момичетата да покажат максимума на което са способни. Мачовете ще бъдат трудни и подкрепата на русенските фенове ще от значение за тима ни.”
 
Боруков още добави, че до средата на ноември ще обяви разширения състав на националния тим за тази допълнитлена квалификация след Нова година. Отборът ще бъде извикан на лагер на 22 декември и ще има 8 тренировъчни дни преди първата среща на 4-и януари с Украйна.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи