Евроинс Черно море спечели срещу Рилски спортист във Варна


Евроинс Черно море спечели срещу Рилски спортист във Варна
Кори Макинтош с отличен мач за варненци
08-11-2008 20:42

Баскетболистите на варненския Черно море осъществиха втората си поредна победа и общо трета за сезона в Националната Баскетболна Лига. Те успяха да надвият гостуващия отбор на Рилски спортист с 85-67 в собствената си зала „Христо Борисов” в морската столица. Загубата беше горчива за Рилецо след хубавата им победа срещу Левски в „българското” дерби на група B  от Еврохолд  Балканска лига.   
 
Двубоят започна много равностойно, като в началото и двата отбора грешаха, но впоследствие намериха ритъма на играта и започнаха да вкарват. В началните минути водачеството се сменяше много често, а преднината не надвишаваше 2-3 точки за който и да е от двата отбора. Щастието за варненци  дойде в края на първата четвърт, когато вкараха два безответни коша, а Пламен Алексиев наниза тройка само няколко секунди преди края на частта и така даде шест точки преднина на отбора си – 23-17.
 
Мачът продължи в същото темпо и разликата остана малка, но благодарение на активността на Кори Макинтош в атака и Симеон Ценов в защита варненци успяха да стигнат и до 11 точки преднина. С наближаването на края на втората четвърт гостите успяха да намалят. След като Левен Белберов открадна една топка и отбеляза тройка при оставащи 5 секунди до края на частта разликата бе намалена само на 7 след две изиграни четвъртини – 42-35.
 
След почивката мачът продължи да е напрегнат и оспорван. Евроинс Черно море се опитваше да се откъсне, а на моменти гостите успяваха да стопят преднината им до минимум. Симеон Ценов доказа, че заслужва повече игрално време, а младият Александър Янев пробиваше самоковската защита, за да продължи отборът им да води и след 30 минути игра – 59-49.
 
През последната част от мача варненци бяха вдъхновени и с желание за победа натиснаха още повече гостите, като успяха да направят разликата недостижима. Именно в тазо последна част дойде голямото предимство на възпитаниците на Даниел Димитров. Те бяха спечелили всички части и успяха да удържат мача докрай. Разликата в края стана 18 точки – 85-67, а варненци бяха доволни от добре свършената работа. Въпреки стремежа си гостите не успяха да намерят пътя към обрата в мача и трябваше да преглътнат поражението. В това няма нищо фатално, тъй като лигата е в прекалено ранна фаза.  
 
Поредният невероятен мач за Евроинс Черно море направи Кори Макинтош, който бе на 3 асистенции от трипъл дабъл – 30 точки, 11 борби и 7 асистенции. Както споменахме, много добре се включи Симеон Ценов. Той записа  дабъл дабъл – 15 точки и 12 борби. Освен тях двамата Александър Янев отбеляза 19 точки за победителите.


За гостите за пореден път най-добър беше американецът Травис Питърсън, отчел се със дабъл дабъл – 19 точки и 16 овладени топки. Добре игра и Драгослав Папич със своите 15 точки плюс седем борби, а Иван Лилов добави 16 точки. Въпреки техните усилия, другите не успяха да намерят ритъма на мача и отборът закономерно загуби. Това донякъде се дължи и на липсата на контузените Богдан Боев и Александър Груев  
 

В следващия кръг предстоят интересни двубои за двата отбора. Задачата на Евроинс Черно море обаче е далеч по-лека, след като приемат аутсайдера Сливен, докато Рилецо ще бъдат домакини на Ямбол в Арена Самоков.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ – РИЛСКИ СПОРТИСТ
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В НБЛ (МЪЖЕ)

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ 
 

ТОП 10 НА 5-ти КРЪГ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи