Черно море готови за мача с Брашов


Черно море готови за мача с Брашов
Черно море излиза срещу Брашов утре вечер
18-11-2008 16:53 | Sportline.bg

Заместник-председателят на Евроинс Черно море похвали младия талант на варненци Александър Янев и заяви, че Кори Макинтош е лидерът на отбора. "Моряците" приемат румънския отбор Куадриапол (Брашов) в мач от четвъртия кръг на Еврохолд Балканска лига утре в 18,00 часа в зала "Приятели" на ДКС, съобщава Sportline.bg.

"Румънският тим е с най-високите баскетболисти в Балканската лига. Те са интересен отбор. Надявам се да има достатъчно публика на баскетболната среща утре. Янев е играч от нашата школа. Чака го много сериозна кариера. Освен, че е много талантлив, той е и изключително трудолюбив. Не подновихме договора на Белберов това лято, само защото трябваше да се отвори място за Янев да играе и да се развива", сподели Варчев на пресконференция преди утрешната среща от Балканската лига.

"Що се отнася до Кори Макинтош, в него има много ентусиазъм и вдъхновение. Той живее с играта и изпитва голяма любов към нея. Има много технически и физически възможности. Макинтош в момента е лидерът на отбора. Той е само на 23 и му предстои голяма кариера, ако в живота му не се намесят жени и го отклонят от правия път", завърши шеговито Варчев.

Наставникът на варненци Даниел Димитров пък заяви, че отборът от Брашов е много силен противник. "Имат много ръстови състезатели. В състава им има трима американци и трима сърби. Досега Куадриапол е само с една загуба в румънското първенство. Имат и две загуби в Балканската лига до момента. Готвихме се усилено и излизаме за победа. Постигнем ли я, 60-70% ще се класираме за следващата фаза", каза Димитров.

В същото време, звездата на "моряците" Кори Макинтош не показа никакво притеснение от съперника. "Това, че румънският тим разполага с много ръстови състезатели въобще не ме притеснява. Напротив. Тяхната височина ще даде предимство на моята игра", убеден е плеймейкърът.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи