Рилски спортист разгроми Сливен в Ямбол


Рилски спортист разгроми Сливен в Ямбол
Драгослав Папич завърши с 22 точки
23-11-2008 21:00

Сливен допуснаха седма поредна загуба, този път от гостуващият Рилски спортист със 69-97. Мачът се игра в ямболската зала „Диана” пред едва стотина зрители.
 
Първото полувреме бе доста равностойно, като сливенлии не позволяваха на съперника да се откъсне напред с голяма разлика. След стъписването в първите минути отборът на Сливен се стегна и бързо стопи натрупаният си пасив. Много силни прояви имаше Милен Димитров, който успяваше да се пребори под коша и да реализира важни точки. Дори в шестата минута те успяха да поведат в резултата. Това обаче трая само 32 секунди. Рилски спортист стегна защитата и си върна водачеството в резултата. Първите десет минути завършиха с малка преднина за самоковци – 20-23.
 
През втората четвърт домакините приложиха зонова защита, която донесе успех, обърка атаката на противника и разликата бързо падна от 8 на 2 точки. Въпреки голямото си желание Сливен не успяха да обърнат резултата. Бранко Миркович направи необходимите корекции в атака и "Рилецо" се справиха с активната защита на домакините. Последваха равностойни минути, в които се играеше кош за кош, като гостите от Самоков не можеха да поведат с голяма разлика. Почивката на полувремето дойде при крехък аванс за Рилски спортист – 43-50.
 
След подновяването на играта, се продължи кош за кош, но силите на Сливен стигнаха само за 25 минути игра. След това разликата бързо се вдигна от 9 на 15 т. Това сякаш прекърши „воеводите” и те свалиха гарда. Рилски спортист след като нямаше кой да им противодейства показаха добър мерник от далечна дистанция и отказоха противника си. В последната четвърт на терена имаше само един отбор, този от Самоков, които позволиха на съперника да вкарат едва 10 т. Срещата завърши при резултат 69-97.

За Сливен с най-много точки се отличи Тодор Тенев – 23, а Милен Димитров реализира дабъл дабъл с 15 т. и 10 борби. За Рилски спортист над всички с 22 т. е Драгослав Папич, следван от Левен Белберов с 19 т.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛИВЕН – РИЛСКИ СПОРТИСТ
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ (МЪЖЕ)

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В НБЛ (МЪЖЕ)

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

 

ТОП 10 НА 7-ми КРЪГ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи