Левски разгроми Ямбол като гост


Левски разгроми Ямбол като гост
Момент от мача
28-11-2008 20:38

Ямбол записа поредна загуба в шампионата на НБЛ. Тимът от едноименния град бе надигран категорично от гостуващия Левски със 70-90. Пред 1300 зрители, подкрепящи ги до последната сирена, домакините изиграха най-слабия си мач досега. Може да се каже, че единствено ямболската публика бе на ниво, но това не помогна за победата на любимия им тим. Баскетболистите на Ямбол играха безидейно, хаотично, прекалено индивидуално, а елемента "защита" го забравиха нацяло. Така те улесниха максимално съперника си, който можеше да постигне и по-изразителна победа.
 
В началните минути Ямбол поведе, но това бе за кратко. Левски затегна защитата и бързо обърна резултата. След 5 минути игра гостите вече водеха с 6-12. Последва леко активизиране в редиците на домакините, те успяха да изравнят даже и поведоха за кратко. Това бе и последното им водачество в мача. От тук нататък гостите не дадоха шанс на съперника си да обърне двубоя. С много добра активна защита Левски не позволяваше на Ямбол да организира атака и така разликата постепенно се увеличаваше. Само разсеяната стрелба на гостите не даде възможност тя да стане двуцифрена. Полувремето завърши при 9 т. аванс за Левски – 34-43.
 
В третата част отборът на Ямбол пробва да промени нещата със зонова защита, но това не даде никакъв резултат, тъй като тя лесно бе разбита. Продължи прекалено индивидуалната игра на домакините и те така бяха лесна "плячка" за защитата на гостуващия тим. След 25 минути игра те буквално се предадоха и единственото неясно беше крайния резултат. В крайна сметка, след много по-добра игра Левски заслужено се оттегли с победа с 20 т. разлика.
 
За Ямбол единствено Байрън Сандърс се мъчеше да направи нещо и завърши с поредния си дабъл дабъл – 12 т. и 17 борби. Кирило Скуматов завърши с 14 т. За Левски Стефан Георгиев с лекота вкара 25 т., а Маркъс Хол добави 22. Дуейн Мортън също реализира дабъл дабъл – 12 т. и 12 борби. Този мач може да се опише с едно изречение: Левски игра, а Ямбол ..............

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ – ЛЕВСКИ
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ (МЪЖЕ)
 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В НБЛ (МЪЖЕ)
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи