Втори пореден успех за Левски в Балканската лига


Втори пореден успех за Левски в Балканската лига
Хол вкара 26 точки за успеха на Левски
10-12-2008 21:00

Отборът на Левски постигна втора поредна победа в Еврохолд Балканската лига и запази много добри шансове да атакува челото в група В на регионалното състезание. Днес „сините” надиграха румънския Динамо Букурещ със 102-73 и след три поредни загуби на старта, вече имат актив от 2 победи и 3 загуби, а румънците останаха последни в групата със само 1 победа от 4 мача досега.
 
Мачът започна с доминиране на Левски както в нападение, така и в защита. Слабите изяви на играчите на Константин Папазов в отбрана в началото на сезона вече са история и откакто тимът започна с по-добрите си изяви в задно поле съвсем естестено дойдоха и по-изразителните им победи. Днес още на почивката те бяха с 20 точки преднина след като вкараха 46 срещу само 26 за съперника.

Гостите обаче стартираха много добре през второто полувреме и само за 3 минути и половина след серия от 13-0 свалиха на 46-39. Папазов взе тайм аут и след него Стефан Георгиев вкара тройка, а „сините” направиха своя серия от 11-0 за 57-46. Тук гостите бяха пречупени и още в края на третата част аванса им достигна 19 точки – 74-55.
Последната четвърт само затвърди успеха на Левски като в крайна сметка те спечелиха с 29 точки и достигнаха трицифрен резултат в нападение – 102-73.
 
И двата тима показаха отлична стрелба от зоната за три точки и реализираха 23 тройки. Левски бяха 50 % (12 от 24), докато гостите от Румъния 42.3 % (11/26). Най-добри в тези показатели бяха Виорел Мокану с вкарани 5 от 6 опита, а гардовете на Левски Маркъс Хол и Асен Великов нанизаха съответно 4 и 3 пъти от далечно разстояние.
 
Хол отново изигра силен мач за Левски и завърши с 26 точки, 4 борби и 3 асистенции. Великов добави 20 точки, 6 борби и също толкова – 3 асистенции. Отлично като резерви се включиха Николай Върбанов и Цветелин Иванов, завършили с по 14 точки за победителите.
 
За гостите от Динамо Мокану направи дабъл дабъл – 22 точки и 10 борби, а македонецът Кирил Павловски завърши с 12 точки.
 
Следващият мач на Левски ще бъде чак в края на януари, когато приемат сънародниците си от Рилски спортист. Освен този мач, те трябва да гостуват в Скопие на Фершпед Работнички и в Букурещ на Динамо. Три победи до края най-вероятно ще гарантират първо място за Левски в крайното класиране в групата.
 
Динамо Букурещ от своя страна има още четири срещи до края като следващата ще бъде на 17-и декември у дома срещу македонския Работнички. Румънците обаче нямат повече място за грешки, ако искат да запазят шанс за класиране на четвъртфинал.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - ДИНАМО БУКУРЕЩ
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ДВЕТЕ ГРУПИ В ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи