Два мача от НБЛ днес, дербито е в Плевен


Два мача от НБЛ днес, дербито е в Плевен
Спартак посреща Черно море (сн.spartak-basket.com)
12-12-2008 11:04

С два мача от Националната Баскетболна Лига днес стартира десетия кръг на най-силния български шампионат. Дерби-срещата е в Плевен, където Спартак приема Черно море от 17.45 в зала „Балканстрой”. Интригата в този двубой е голяма, тъй като първата среща между двата тима в морската столица завърши с успех за плевенчани след продължение и сега нова победа на момчетата на Дарин Великов ще даде сериозно предимство на Спартак пред Черно море в класирането на НБЛ. До този момент и двата отбора са с еднакъв точков актив – 15 точки след 6 победи и 3 загуби.
 
Варненци ще играят в Плевен на връщане от Македония, където във вторник вечер бяха надиграни от Фени Индустри в мач от Балканската лига. Старши треньорът на отбора Даниел Димитров си пожела три победи за 6 дни, но загуба днес като гост на Спартак ще ги остави само с един успех в тях, при това с кански мъки у дома срещу един от аутсайдерите в лигата - Ямбол.
 
В другия мач от днешната програма, шампионът Лукойл Академик гостува в столицата на ЦСКА и едва ли ще има проблеми срещу „червените” след провала в турнира на Еврокъп. Проблемите на ЦСКА не стихват и сега мачът с Лукойл Академик ще пропуснат двама от основните играчи на тима – Никос Бохоридис и Ибрахим Адаму. Най-новото попълнение на клуба Еди Синадинович пък все още няма готови документи, за да участва в тази среща.
 
От своя страна „студентите” разполагат с времето до началото на мача, за да приключат с регистрирането на новия гард Тони Ейкинс и в БФБ. Той участва в срещата с латвийския Баронс от рурнира Еврокъп миналия вторник, но регистрирането му в родната централа е по-сложно и изисква повече документи, отколкото в европейските клубни турнири.
 
В неделя в Самоков е „балканското” дерби между Рилски спортист и Левски. Както е известно, тези два отбора представят нашата страна в регионалното състезание на Еврохолд Балканската лига. Левски спечели с лекот първия мач от НБЛ в София, но пък Рилецо взе реванш и ги победи именно в Балканската лига малко по-късно. Загуба ще отдели сериозно Рилски спортист от „четворката” в класирането, а победа ще ги остави с по-големи шансове да атакуват по-висока позиция в края на редовния сезон. Победа на Левски пък ще ги задържи на втора позиция, където те продължават да са плътно след лидера в първенството – Лукойл Академик.
 
Мачът между последните два отбора в класирането – Ямбол и Сливен е отложен за вторник вечер (16-и декември), тъй като зала „Диана” е заета по време на този уикенд с друго спортно мероприятие.

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В НБЛ (МЪЖЕ)

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)


КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ В НБЛ (МЪЖЕ) 


КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В НБЛ (МЪЖЕ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи