Славия изненада Черноморец в залата на НСА


Славия изненада Черноморец в залата на НСА
Любо Жечев вкара 21 точки за успеха на Славия
21-12-2008 21:58

Столичният Славия Термострен победи бургаския Черноморец в мач от последния кръг на мъжката А група за 2008 година. Мачът се изигра в залата на Националната спортна академия, тъй като зала „Триадица”, където Славия приема гостите си, е в ремонт. Съставът на домакините водеше през цялото време, а разликата на моменти стигна и 20-те точки в тяхна полза. Накрая имаше тяхно отпускане, но в крайна сметка до пълен обрат не се стигна и Славия Термострен спечели със 73-66.
 
От самото начало домакините приложиха непосилно за противника си темпо, а резултатът на електронното табло непрекъснато растеше в тяхна полза. Цели пет минути и половина бургазлии не бяха отбелязали, докато съперникът им вече имаше 11 към актива си. Първите точки за Черноморец отбеляза Димитър Рошманов близо 6 минути след началото на срещата. Първата четвърт завърши при цели 17 точки преднина за Славия – 27-10. В този момент домакините имаха преднина, която противника не успя да смъкне през целия мач.
 
През втората четвърт срещата продължи в същия дух – с добри атаки на софиянци и много грешки и пропуснати възможности за гостите. Единствено Димитър Рошманов показваше някаква активност, а за Славия много добър мач правеха Ивайло Константинов и Радослав Колев. Разликата дойде и от представянето на Емил Бинев, който не показа обичайната си върхова форма. След една равностойна втора част разликата се запази  в този диапазон, а Златко Запрянов завърши с невероятна тройка със сирената за 45-29.
 
Още в първите секунди след почивката Славия не дадоха признак за намаляване на темпото като стартираха с бърза тройка. Продължи доброто представяне на Колев и Запрянов, а Константинов разпределяше играта много добре. Така се увеличи преднината на отбора на Славия Термострен и тя достигна и дори премина границата от 20 точки. След 30 минути игра резултатът бе 64-43.
 
Въпреки, че догонваха цял мач, гостите успяха да върнат отчасти интригата в мача в самия му край. Малко по малко преднината на софиянци намаляваше, а кулминацията дойде малко повече от две минути преди края. Успешен опит за тройка за Рошманов намали разликата само на 5 точки. Това обаче бе всичко, което гостите можаха да сторят в този мач. Славия успяха да запазят хладнокръвие и затвориха мача в своя полза с крайното 73-66.
 
Двама играчи на домакините завършиха срещата с дабъл дабъл. Това бяха Радослав Колев с 11 точки и 13 борби, и Златко Запрянов се отчете с 10 точки и 11 овладени топки. Любомир Жечев пък вкара 21 точки(най-много в мача) и хвана 7 борби. Константинов „раздаде” пет асистенции в комбинация с 10 точки и 5 борби.
 
За гостите от Черноморец никой не блестеше, а единствения с двуцифрен точков актив беше Рошманов. Той вкара 31 и хвана 4 борби, но въпреки това коефициентът му не бе блестящ – само 16, което се дължи на многото му пропуски в стрелбата.
 
След изиграните мачове в А група Славия заема четвъртото място в класирането, а други два отбора имат същите показатели - 5 победи и 4 загуби. Освен това и Овергаз имат шанс да се присъединят към клуба „5-4” след като изиграят отложеното домакинство срещу Берое от този кръг. Мачът е преместен за 25 януари 2009 година. Бургазлии все още са твърдо на втората позиция след лидера Балкан Ботевград, но вече изостават от първото място. Те обаче имат само с две загуби от 9 мача.
 
В първия си мач за новата 2009 година столичани приемат Дунав (вече в зала „Триадица”), докато на бургазлии им предстои ново тежко гостуване – този път на непрощаващия никому тим на Балкан. Мачовете са на 15-и февруари догодина.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛАВИЯ ТЕРМОСТРЕН - ЧЕРНОМОРЕЦ


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (МЪЖЕ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи