Пини Гершон - треньор номер 3 в България


Пини Гершон - треньор номер 3 в България
Пини Гершон
23-12-2008 21:19 | БФБ

Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по баскетбол Пини Гершон бе избран за треньор номер 3 на България за 2008 г.

Израелецът, който наскоро получи български паспорт получи 39 точки от спортните редакции в 25-тото издание на анкетата на вестник "Труд".

Специалистът, който класира националния ни отбор на Евробаскет 2009 в Полша през лятото, бе изпреварен само от треньора по борба свободен стил на сребърната олимпийска медалистка Станка Златева и на бронзовия Радослав Великов - Симеон Щерев, и от съпруга и наставник на олимпийската шампионка гребането Румяна Нейкова - Свилен Нейков.

Заради ангажименти в родината си с клубния си отбор Макаби (Тел Авив) Гершон не успя да присъства на официалната церемония по награждаването в "Рейнбоу плаза" в столицата. Вместо него, наградата - картина от български художник, получи изпълнителният директор на федерацията Иван Ценов.

Наградата на селекционера ще бъде връчена догодина на тържествата по повод 90 години Български баскетбол.

"За нас е огромна чест, че баскетболен треньор попадна в тази класация. От името на БФБаскетбол и г-н Гершон благодаря и пожелавам весели коледни и новогодишни празници на всички спортисти и много успехи през следващата година", каза Ценов.

За последно баскетболен треньор бе номер 1 в България през 1992 година, когато бе отличен настоящият почетен президент на Евроинс Черно море Симеон Варчев.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи