Михов: Шансът е 33 % - кой когото излъже


Михов: Шансът е 33 % - кой когото излъже
Михаил Михов с Миодраг Вескович
27-12-2008 05:57

Докато момичетата от националния отбор и техните треньори нямаха особен избор и ще трябва да работят и по празниците, в подготовка за допълнителните евроквалификации, то президентът на БФБ Михаил Михов можеше да предпочете домашния уют на "боксинг дей" (деня след Коледа). Той обаче изненадващо също се появи в Русе, за да поздрави състезателките и треньорския щаб и да им вдъхне кураж преди решителните мачове, започващи след по-малко от седмица именно с домакинство в града край Дунав срещу Украйна. Шефът на федерацията изгледа част от първата тренировка на баскетболистките в компанията на техническия директор Миодраг Вескович, а после дори "се пусна" за малко с тях на игрището, в опит да покаже уменията си в стрелбата от тройката (с променлив успех).
 
Ето какво сподели г-н Михов за BulgarianBasket.com:
"Събираме тук целия наличен потенциал на женския ни баскетбол и се надяваме момичетата да постигнат възможно най-доброто. Ние се стараем всичко, което правим за мъжете, да го направим и осигурим като условия и за женския тим. Не случайно избрахме Русе за тези две домакинства - тук момичетата са настанени в отличен хотел, в залата имат отлични условия за подготовка, а на мачовете тя, убеден съм, ще бъде пълна с фенове, които ще създадат отлична атмосфера.
Остава само да имаме и късмет, защото според мен шансовете в подобна квалификационна група са по 33 процента за всеки от трите отбора - кой когото излъже. Украйна и Германия наистина са силни отбори, но и ние не сме слаби и няма защо да се страхуваме от тях, особено в мачовете тук, с очакваната подкрепа от русенската публика. Не бих се учудил, ако накрая се стигне до въртележка с по две победи и две загуби за всеки..."
Относно шансовете за класиране Михов дори се пошегува с широка усмивка:
"Коледа и Нова Година е все пак. Защо пък да не се окаже, че съперничките ни са "запразнили" малко повече и ние да ги хванем неподготвени? Всичко е възможно..."

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи