Костова се появи в националния, Куин тренира от вчера, Топалова - чак на 2 януари


Костова се появи в националния, Куин тренира от вчера, Топалова - чак на 2 януари
Ноел Куин (на преден план) и Зорница Костова
28-12-2008 23:01

Групата на женския национален отбор на лагер-сбора в Русе преди допълнителните евроквалификации постепенно се попълва, макар и бавно и мъчително. След като по-рано днес писахме, че Наталия Топалова и Зорница Костова ги грозят сериозни наказания за неявяването им в националния тим, именно днес към подготовката с два дни закъснение се присъедини една от тях - гардът Костова. Центърът Топалова обаче се е оправдала за отсъствието си с лични проблеми и е получила разрешение от селекционера Николай Боруков да пристигне в Русе едва на 2 януари догодина - само 2 дни преди първия мач на националките ни (домакинството срещу Украйна).
 
Припомняме, че в петък женският тим на България започна тренировки в русенската зала "Дунав" с група от само 8 състезателки, след като от 15-те повикани от Боруков две (Евелина Гунева и Жаклин Златанова) се явиха с тежки контузии и след прегледи бяха освободени, на други две (Димана Макариева и Гергана Славчева), им бе дадена отсрочка за пристигането от Италия, американката Ноел Куин бе предвидено да пристигне още същата вечер (т.е. вчера), а Костова и Топалова изненадващо отказаха да започнат лагера с останалите.
 
За Ноел Куин всичко мина по предварителния план - още вчера тя се включи в тренировъчните занимания и започна да се адаптира към обстановката и тима "по бързата процедура". С присъединяването на Костова днес момичетата стават 10, което най-после даде възможност на Николай Боруков и за упражнения "5 на 5".
 
С очакваното пристигане от Апенините на Макариева и Славчева вече ще се "закърпи" и пълен състав от 12 баскетболистки, а ако Топалова наистина се включи преди първия мач, селекционерът ще има дори възможност за избор между 13. В италианската женска лига А1 Славчева записа 10 точки и 7 асистенции за своя Пул Коменсе точно днес (срещу Приоло на Таня Чиров), а в А2 последният мач за годината на Димана Макариева и нейния РомаСистеми Помеция бе преди седмица.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи