Украйна бие Германия, с единия крак е на европейското


Украйна бие Германия, с единия крак е на европейското
Сн.: FIBAEurope.com
07-01-2009 19:18

Във втория мач от Група A (в която е и България) на допълнителните квалификации за женския Евробаскет 2009, отборът на Украйна спечели убедителна домакинска победа над Германия - 73-47. След успехът като гост срещу нашите в неделя и днешния срещу германките, тимът на Володимир Брюховецки е вече почти сигурен участник на европейското в Латвия през юни. За да изпуснат визата за финалите, украинките трябва да се издънят у в дома срещу нашия отбор, който пък междувременно трябва да бие и Германия, и то и в двата мача.
 
Украйна беше заедно с Германия и в редовния квалификационен цикъл през август и септември, когато за малко изпусна директното класиране, а една от основите причини за това бе изненадваща загуба от този съперник в Берлин. Преди това обаче украинките тотално разбиха тима на Германия в Киев с над 50 точки разлика, след преднина от 25 на полувремето.
 
Сега, също в Киев (макар и в друга зала), нещата вървяха по абсолютно същия сценарий, като отборът-домакин водеше с 24 точки на почивката (48-24) и бе на път отново да унижи съперника си. Все пак този път момичетата на Брюховецки се смилиха над германките, или може би просто запазиха сили за домакинството си срещу нашия тим другата седмица, след което могат окончателно да си осигурят класирането за Евробаскет 2009. Каквато и да е била причината за отпускането в редиците на Украйна в третата четвърт, то бе използвано от гостенките, които успяха да свалят разликата под 20 точки. Те обаче показаха много слаба резултатност в четвъртата и в крайна сметка загубиха с 26 разлика.
 
Германия бе в подмладен състав в сравнение с редовните квалификации, като от новите 5 състезателки 4 са на възраст под 24 години - Роми Бер, Стина Барнерт, Сандра Вебер и Бирте Тим. От тях само 21-годишното крило Бер впечатли с изявите си, записвайки 21 точки и 8 борби в този мач в киевската зала "Меридиан", а всъщност никоя друга от целия германски отбор не успя да вкара повече от 5 точки. Едва ли в много по-различен състав германките ще посрещнат и България тази събота в Хаген.
 
За победата на Украйна пък дори не влезе в игра двуметровата Любов Альошкина, а най-резултатна отново (както и в Русе, а също и в 7 от 8-те мача през август и септември) бе Александра Горбунова - 20 точки (вкл. 2 тройки), към които добави и 9 борби. В събота украинките почиват, а идния вторник е домакинската им среща с нашия отбор.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА УКРАЙНА - ГЕРМАНИЯ
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНАТА КВАЛИФИКАЦИЯ ЗА ЕВРО 2009 В ГРУПА А 
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНАТА КВАЛИФИКАЦИЯ ЗА ЕВРО 2009 В ГРУПА А

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи