Даниел Кръчър - MVP на 13-ия кръг при жените


Даниел Кръчър - MVP на 13-ия кръг при жените
Даниел Кръчър
19-01-2009 05:57

Даниел Кръчър от Лукойл Нефтохимик е третата американка, която става MVP на кръг от женската А група този сезон, след като това вече направиха Даниел Пейдж (2 пъти) и бившата съотборничка на Кръчър Дион Браун. Тези първи три признания за "най-полезна" за баскетболистки от САЩ бяха в три поредни кръга (от 2-рия до 4-тия), но след това дойдоха 8 поредни кръга от първенството, в които в нашата класация доминираха българките. Сега, след отложения мач от 13-ия кръг, стана ясна окончателното класиране за MVP в него и това е американката Кръчър, която остава в отбора си и през новата 2009 година, за разлика от Пейдж и Браун. Те междувременно вече не играят в нашето първенство, а вместо тях честта на американския женски баскетбол в България ще защитават новата съотборничка на Кръчър Чанди Джоунс и ексцентричната Латаша Байърс, присъединила се към Берое 07.
 
Титлата MVP на 13-ия кръг Даниел Кръчър печели с типичния ни "тайбрейк" - броя на отбелязаните точки - след като тя и съотборничката й в Лукойл Нефтохимик Елена Йоловска постигнаха един и същ коефициент на ефективност (32) при победата над Рилски спортист. Центърът Кръчър вкара 26 т., докато крилото Йоловска остана с 18. По показателя овладени борби двете са почти наравно - съответно 9 и 8. За това двете все пак да имат равен коефициент надделява по-успешната игра в защита на Йоловска - 6 отнети топки (първа по този показател в кръга) и 1 блок, както и нейните 3 асистенции. След тандема в подкошието на бургаския тим, на трето място в този кръг се нарежда топреализаторката на Берое 07 Катя Кордова, която при победата над Славия наниза 25 точки, придружени с 6 борби, 3 асистенции и 3 отнети топки за коефициент 26.
 
Най-добър стрелец в кръга е младата Христина Иванова от Рилски спортист - 28 точки. Най-добър шести играч (коеф. 19) и борец номер едно (13 овладени топки) е центърът на НСА Делта Мария Рангелова, която се завръща "с гръм и трясък", впечатлявайки с изявите си в първи мач след дълго възстановяване от контузия.
 
След 13-ия кръг временни лидери в общото класиране по отделните показатели средно на мач са: Агнеса Дойчинова (коефициент - 25.0 - и борби в нападение - 4.3), Вера Перостийска (коефициент - 25.0 - и блокове - 3.6), Гергана Колева (точки - 23.1 - и отнети топки - 3.11), Стефка Митева (общо борби - 11.4 - и борби в защита - 8.0) и Ивелина Вранчева (асистенции - 5.6).

ТОП 10 НА 13-и КРЪГ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи