Кадетите ще участват пак на мини-европейското в Турция


Кадетите ще участват пак на мини-европейското в Турция
Павлин Иванов срещу Полша миналата година
28-01-2009 11:36

Кадетските национали за втора поредна година ще участват на силен международен турнир в турския град Анкара. Състезанието с основен спонсор Тюрк Телеком е известно още като мини-европейско първенство и събира 12 от най-добрите тима на стария континент. България, въпреки че играе в дивизия В е поканена отново и ще играе от 14 до 22 февруари на този престижен турнир.
 

Миналата година отборът бе воден от Янко Янчев и завърши на осмо място, но игра много добре и използва турнира като част от подготовката за европейското първенство в Босна и Херцеговина по-късно през лятото. Там нашите кадети се представиха отлично и малко не им достигна да се класират за дивизия А. Те може би бяха единствената национална гарнитура, задоволила с изявите си на последните европейски шампионати.
 

На миналия турнир "Тюрк Телеком" нашите кадети победиха в предварителната група силните отбори на Хърватска и Полша, но загубиха от Германия, Франция и Гърция. След това на четвъртфинал нашите паднаха от домакина Турция, а за 5-8 място допуснаха още две загуби от Русия и Германия. Въпреки това те оставиха много добри впечатления с играта си и организаторите на турнира отново ги поканиха за участие и през тази година.


ПРОГРАМА НА ТУРНИРА ТЮРК ТЕЛЕКОМ ЗА КАДЕТИ (16), ГРУПА А
 

ПРОГРАМА НА ТУРНИРА ТЮРК ТЕЛЕКОМ ЗА КАДЕТИ (16), ГРУПА В


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи