Агнеса Дойчинова - MVP на 15-ия кръг в А-група (жени)


Агнеса Дойчинова - MVP на 15-ия кръг в А-група (жени)
Агнеса Дойчинова (сн. BulgarianBasket.com)
05-02-2009 04:57

Продължава своебразната двустранна надпревара между центровете Агнеса Дойчинова (Миньор) и Вера Перостийска (Монтана 2003), както за върха във временното класиране за MVP на сезона (по среден коефициент от всички мачове), така и за спечелване на повече титли "MVP на кръга". След като в предишния, 14-и кръг на женската А-група Перостийска стана най-полезна на кръга за трети път този сезон (първата с 3 такива постижения), сега в 15-ия същото направи и Агнеса Дойчинова, и то с рекордния за сезона досега коефициент 42.
 
Пълната на доминация в подкошието на опитната Дойчинова срещу младия отбор на Тони 7 снощи й донесе актив от 31 точки (с тях е и стрелец номер 1 на кръга), 9 борби, 4 блока и дори 4 асистенции. Не само броя на точките, но и високата успеваемост на стрелбата, с която бяха постигнати (14/19 от игра, включително дори една тройка, едва втора за нея през сезона) бяха решаващи за натрупването на този коефициент на ефективност 42, най-голям досега този сезон при жените. Предишният рекорд бе 39, постигнат от две състезателки - Стефка Митева в 7-ия кръг и Вера Перостийска в 10-ия.
 
Въпреки че Агнеса Дойчинова отне рекорда за най-голям коефициент от Перостийска и изравни постижението й от 3 титли "MVP" (предните две на ветеранката бяха в 6-ия и в 12-ия кръг), тя не успя да й отнеме водачеството в общото класиране по среден коефициент, макар да скъси дистанцията до само 0.4 пункта - 26.2 срещу 26.6 (вж. по-долу). Основната причина за това е, че в снощните мачове и центърът на Монтана 2003 се представи силно, с което се нареди втора в класацията ни за този кръг - коефициент 35 след 26 точки, 15 борби и 4 блока за победата на своите над Славия Термострен.
 
На трето и четвърто място е тандемът от Берое 07 Катя Кордова и Ралица Нанева, постигнали съответно коефициенти 34 и 31 за успеха на старозагорския тим срещу Рилски спортист.
 
Най-добър шести играч на кръга, с коефициент 16, е американката от Лукойл Нефтохимик Даниел Кръчър, която загуби мястото си в стартовата петица след пристигането в отбора на сънародничката й Лори Неро. Все пак Кръчър успя и като резерва да бъде полезна - 16 точки и 4 борби за само 23 минути. Неро от своя страна също игра силно и постигна нещо нечувано досега през сезона - с 5-те си "чадъра" отне първото място на Вера Перостийска по този показател в кръг, в който последната е записала 4 такива. Досега по 4-5 блока (а понякога и по-малко) бяха достатъчни на Перостийска да оглавява тази класация отново и отново.
 
За втори пореден път Светла Асенова (Миньор) впечатлява с първото си място по показател, неспецифичен за нейния пост - завършващите пасове. Тя подаде отново толкова, колкото и в предния кръг - 9. 16-годишната Виктория Стойчева от Тони 7 пък се отличи, оглавявайки класацията по "откраднати" топки. Тя отне от съперника 8, с което изравни "брадясалия" рекорд за сезона досега - на Силвия Пеева още в първия кръг.
 
След 15-ия кръг временни лидери в общото класиране по отделните показатели средно на мач са: Вера Перостийска (коефициент - 26.6 - и блокове - 3.5), Агнеса Дойчинова (точки - 23.5 - и борби в нападение - 4.1), Стефка Митева (общо борби - 11.2 - и борби в защита - 7.8), Ивелина Вранчева (асистенции - 5.8) и Гергана Колева (отнети топки - 3.11).

ТОП 10 НА 15-и КРЪГ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи