Левски взе и литовеца Казлаускас


Левски взе и литовеца Казлаускас
Казлаускас е поредното попълнение на Левски
05-02-2009 16:43 | Levskibasket.com

След като привлече и Бойко Младенов, Левски се подсилва още повече в подкошието с опитния баскетболист от Литва Арнас Казлаускас, съобщава клубния сайт Levskibasket.com.
 

След напускането на центровете Васко Евтимов и Николай Върбанов, неподновяването на договора на тежкото крило Петрослав Зафиров и нелепата контузия на друго тежко крило - младия Цветелин Иванов, Левски потенциално оставаше само с двама играчи на позиции "4" и "5". Сега обаче треньорът Тити Папазов ще има избор от четирима класни играчи на тези две позициии, в лицето на Стефан Георгиев "Торо", Дуейн Мортън и новите попълнения Младенов и Казлаускас.
 

204-сантиметровият литовец е роден през 1976 г. във Вилнюс, където започва професионалната си кариера в тима на Сакалай ("Соколите"). През 1998 преминава в много по-именития клуб от литовската столица - Лиетувос Ритас. Междувременно играе и за младежкия национален отбор (до 22 г.) на своята страна. През 2001 г. се премества в първенството на съседна Полша, където играе един сезон в Легия Варшава. От есента на 2002 г. в продължение на две години за кратки периоди се подвизава в отборите на Шандун (Китай), Велс (Австрия), Авейро (Португалия), Лариса (Гърция), Невежис (Литва) и Бенетон Фрибур (Швейцария), преди да акостира за по-дълго в Украйна - първо с Азовмаш Мариупол (2004-2006 г.), а после и с Черкаски Мавпи (2006/07).
 

През сезон 2007/08 е в Унгария в тима на Фалко Сомбатхей, а първата половина от настоящия изкарва в италианската Лига 2 с Карматик Пистоя, откъдето потегля сега към следващата си "спирка" - София. За тима от Апенините Арнас Казлаускас бележи по 10.7 точки и овладява по 3.9 борби средно на мач. Почти двойно по-добра е статистиката му от миналия сезон в Унгария, където има средно по 19.2 точки и 6.4 борби.


СПИСЪК НА ПО-ВАЖНИТЕ ТРАНСФЕРИ ЗА БЪЛГАРИЯ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи