Лукойл Академик бие Ямбол в завръщането на Маринов


Лукойл Академик бие Ямбол в завръщането на Маринов
Маринов с успех в Ямбол
07-03-2009 21:35

Завърналият се на треньорския пост Петко Маринов стартира с победа при гостуването на Лукойл Академик в Ямбол. В зала „Диана” гостите постигнаха победа с 20 точки разлика – 70-90. Въпреки голямата разлика, победата не бе лесна и Ямбол доста поизмъчиха съперника си. Силите на домакините обаче не стигнаха да хвърлят поредна „бомба” в шампионата.

 

Началото бе равностойно и двата отбора предложиха бърза и динамична игра. Лукойл поведоха, но Иван Марчев отговори с две поредни тройки и се държаха равностойно. Ямбол може би бяха пренавити, играеха нервно и допускаха грешки в атака. Показателно за това са и пропуските от наказателни удара, като Скуматов не вкара кош при четири поредни опита от тази линия. Отбор като Лукойл се възползва от тези грешки и благодарение на силната игра на Ангелов и Дийн гостите бързо поведоха в резултата. В края на частта ямболци след няколко бързи атаки все пак успяха да понамалят пасива си и частта завърши при 17-25. Лошото за домакините бяха и трите бързо натрупани нарушения на американеца Байрън Сандърс.
 

Играта продължи кош за кош във втората четвърт, но постепенно Ямбол затегнаха защитата и след 12 минути игра разликата падна само на 3 точки. Тогава се появи Тодор Стойков, който вкара тройка и спря устрема на Ямбол. Те заиграха припряно, не им влизаше стрелбата от далечно разтояние, а и имаха известен малшанс - на няколко пъти топката буквално влезе и излезе от ринга. Може би успокоени от тази игра на съперника си Лукойл Академик също направиха пропуски и това не им даде възможност да „дръпнат” в резултата. Въпреки слабата успеваемост Ямбол успяха да вземат тази част с точка разлика 16-15 и първото полувреме завърши при 33-40 в полза на гостите.
 

Само след три минути игра от второто полувреме Сандърс извърши четвъртото си нарушение и Иван Чолаков го извади, за да го запази за края на мача. Малко след това Ямбол буквално изригнаха и бързо стопиха пасива си, като в 25-та минута разликата бе само 2 точки. В последвалата атака домакините пропуснаха да изравнят, а Петко Маринов взе прекъсване. То обаче се оказа в полза на Ямбол, защото те след тройка на Павел Маринов излязоха напред с точка преднина. Последваха силни 2:22 минути, в които публиката в препълнената зала се надяваше за обрат. Това обаче не се случи и само за 30 секунди опитният отбор на Академик прекрати подема на съперника си. След три поредни грешки в атака последваха тройки на Дийн и Стефанов, забивка на Банев и разликата бързо скочи на 9 точки. Третата част приключи при 52-61.
 

Това бе всичко, което Ямбол можеше да направи, неравностойната скамейка си каза думата, Сандърс излезе за 5 нарушения и мисията на домакините стана невъзможна. В последната четвърт Дийн вкарваше откъдето хвърли, а Ангелов бе неуловим за защитата на домакините. Ристе Стефанов пък бе безпогрешен от зоната за 3 точки. Закономерно разликата се увеличаваше, за да приключи мача при 70-90.
 

В отбора на Академик след много силен мач Уили Дийн е с 28 точки, а също игралият отлично Митко Ангелов завърши с дабъл-дабъл 20 точки и 11 борби.
 

За Ямбол с най-много точки завърши Иван Марчев – 17, а Сандърс и Говедаров добавиха дабъл-дабъл, съответно 14 точки/10 борби и 12 точки/11 борби.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В НБЛ (МЪЖЕ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи