Самоков – домакин на Файнъл Фор-а от Еврохолд Балканската лига


Самоков – домакин на Файнъл Фор-а от Еврохолд Балканската лига
Арена Самоков
12-03-2009 14:40

Град Самоков ще бъде домакин на Файнъл Фор-а от първото издание на Еврохолд Балканската Лига. Събитието ще се проведе на 24 и 25 март в зала „Арена Самоков”. Днес на среща на спортният директор на лигата Шай Щрикс с основния спонсор и шеф на Еврохолд Асен Христов разгледаха възможните варианти и стигнаха до това решение. Офертата на българският представител и условията, представени от тяхна страна най-много отговарят на такова добро състезание, каквото е безспорно Еврохолд Балканската лига. Така бе потвърдено, че Самоков ще бъде домакин на Файнъл Фор-а на тазгодишното издание на Еврохолд Балканската лига. За последната фаза на състезанието останаха 4 отбора, а между тях два македонски Фени Индустри и Фершпед Работнички, един сръбски – Мега Хипо Лизинг и един български – Рилски спортист.
 

"Арена Самоков" има 2500 седящи места и е най-модерната за баскетбол зала в България. С допълнителни приспособления местата може да станат до 3000 зрители по време на баскетболни мачове. Основното поле отговаря на всички изисквания на ФИБА за провеждане на състезания от най-висок ранг.

За строежа й са инвестирани над 8 милиона евро. Залата може да се използва за развитието на над 25 вида спорт. Арена Самоков бе открита през март 2008 лично от президента на България Георги Първанов по време на българският HDI Мач на звездите.
 

Залата в Самоков притежава едно от най-модерните електронни съоръжения в нашите баскетболни зали. Електронното табло е с всички нужни функции за провеждането на баскетболни мачове като зрителите са максимално улеснени да следят всички показатели на играчите по време на срещите.
 

В първия ден от надпреварата ще се играят двата полуфинала, а именно Фени Индустри срещу Фершпед Работнички, а в другия домакина Рилски спортист срещу Мега Хипо Лизинг. Във втория ден победените отбори ще играят в мач за 3/4 място, докато победителите ще спорят веднага след тях за званието шампион на Еврохолд Балканска лига за сезон 2008/09.
 

Следващата седмица ръководството на лигата ще анонсира повече детайли около самото състезание, както и кои специални гости ще присъстват на него.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи