И Левски загря с лесна победа


И Левски загря с лесна победа
Левски направи лека тренорвка с/у Черноморец
12-03-2009 18:08

Отборът на Левски също загря с лека победа в първия си мач от турнира за купата на България, който стартира днес в Плевен. След разгромната победа на Лукойл Академик над Видабаскет, Левски стори същото с Черноморец Бургас и победи със 107-54. Успехът гарантира място на „сините” сред четирите най-добри тима в този турнир, а съперникът им ще бъде определен от двубоя между съставите на Рилски спортист и Балкан.
 
Тити Папазов завъртя целия състав с изключение на Маркъс Хол, който е контузен и е под въпрос за утрешния мач в полуфиналите. Това обаче не повлия на интензивността в играта на Левски и рефлектира и върху голямата разлика в неговия край. Баскетболистите от София спечелиха всичките четири части от срещата и доказаха, че има много голяма разлика между двата тима.
 
Още през първото полуреме разликата мина 30-те точки и на почивката те водеха с 57-23. През второто полувреме, без особено да се напъват състезателите на Левски постигнаха трицифрен резултат и в крайна сметка почти биха с двойна разлика своя съперник на четвъртфиналите – 107-54.
 
Баскетболистите на Левски играха красиво и за публиката, с което си направиха тренировка преди утрешния далеч по-труден мач на полуфинала. Едни от най-интересните моменти в мача бяха първата тройка за сезона на Бойко Младенов, а през второто полувреме Арнас Казлаускас заби топката по особено ефектен начин.
 
Литовецът завърши с дабъл дабъл – 18 точки и 10 борби. Също толкова точки вкара и Станислав Славейков. Най-резултатен обаче бе Стефан Георгиев, завършил с 19. Като резерва неговия брат Златин Георгиев вкара 13, а младока Павел Иванов завърши с 11 точки.
 
За Черноморец най-резултатен бе Димитър Рошманов със 16 точки, а най-добър ветерана Минчо Алексов с 11 точки и 8 борби.
 
Левски овладя 55 борби срещу 27 за техните съперници като в това отношение се отличиха Мортън с 12 и Както вече казахме Казлаускас с 10.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - ЧЕРНОМОРЕЦ
 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛНАТА ОСМИЦА ЗА КУПА „ЛЕДЕНИКА”


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛНАТА ОСМИЦА ЗА КУПА „ЛЕДЕНИКА”
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛНАТА ОСМИЦА ЗА КУПА „ЛЕДЕНИКА”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи