Четвъртфинали-реванши за Купа България - жени (превю)


Четвъртфинали-реванши за Купа България - жени (превю)
И Славия, и Рилски без шансове да продължат
13-03-2009 13:55

Освен, че в Плевен ще се играт полуфиналите за купата при мъжете, тази вечер в три други града има мачове от турнира за Купа България "Леденика" - жени. Това са трите реванша от четвъртфиналите, в които още след първите срещи на практика всичко бе решено. Двубоите започват само след броени часове (в 18.00 ч.). Макар и само протоколни, те могат бъдат използвани от фаворитите като някакъв частичен "барометър" за нивото на играта им преди Финалната четворка.
 
Двойката Берое 07 - Лукойл Нефтохимик изглеждаше най-интересна, имайки предвид добрите изяви на Латаша Байърс и компания напоследък. В сряда обаче интригата в този сблъсък бе "убита" - гостуващият в Стара Загора вицешампион спечели с цели 20 точки разлика (60-80). Така бургаският тим, воден вече от Иван Лепичев, не само направи реванша довечера протоколен, но даде и сериозна заявка за спечелване и на целия турнир.
 
От трите първи четвъртфинални мача сред отборите домакини най-много проблеми за гостуващия фаворит създаде отборът на Рилски спортист, в който също имаше треньорска смяна (именно заради преминаването на Лепичев в Лукойл). Вече начело с Красимира Банова, младите момичета на Рилски спортист затрудниха Монтана 2003, но все пак загубиха с 10 точки (75-85) в Самоков. За втората среща тази вечер в Монтана те едва ли си правят илюзии, но поне отново ще търсят достойно представяне.
 
Подобно е положението и на друг отбор, съставен почти изцяло от девойки - този на Славия. Приликата в ситуацията с тази на Рилски спортист е, че и софиянки са с нова треньорка - Надка Голчева, а разликата е, че в своя първи четвъртфинален мач те загубиха у дома с доста по-голяма разлика - 45 точки. Победител с 42-87 в сряда бе Миньор и в реванша довечера именно от подхода на пернишкия отбор ще зависи дали Славия като гост няма да инкасира още по-голям пасив. Въпросът е дали Миньор ще играе на 100% или в тази протоколна среща ще пести силите на своите основни състезателки, играещи често по 40 минути.
 
Така още преди тези реванши довечера, полуфиналните двойки за Файнъл Фор на купата при жените са на 99% ясни - Лукойл Нефтохимик срещу Монтана 2003 и Дунав срещу Миньор. Домакинът на финалната четворка ще бъде определен в неделя на заседание на УС на БФБ в Плевен, преди финала за купата при мъжете.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи