Балкан прекъсна серията на Овергаз


Балкан прекъсна серията на Овергаз
Момент от срещата в Ботевград
28-03-2009 21:53

Поредицата от седем поредни победи на младият тим на Овергаз бе прекъсната след като тимът на Янко Янчев загуби като гост на лидера Балкан в мъжката А група. Отборът от Ботевград се наложи с 97-61 и вече продължава 15 кръга да не познава вкуса на загубата.
 
Тимът на Овергаз игра много добре в първата и последната части, но в другите две отстъпваше на домакините. Това много ясно си пролича в третата четвърт, когато се получи и голямата разлика в резултата.
 
Атанас Радев игра само 20 минути, но през това време успя да отбележи 22 точки като не сбърка нито веднъж в опитите си за 2 точки – 10 от 10, а и от наказателната линия – 2 от 2. Йордан Бозов не успя да вкара коронната си „тройка” в двата си опита от тази зона, но пък се отчете с 18 точки. Мартин Хорозов влезе като резерва и добави 15 точки за 15-та поредна победа на ботевградските баскетболисти.
 
Венцислав Петков за пореден път бе най-резултатен за Овергаз с 18 точки, а Михаил Танев добави 13.
 
Възпитаниците на Янчев отстъпваха в борбата под коша – 27 срещу 43, но пък бяха по-точни от зоната за 3 точки – 7 срещу 5 за домакините. По този показател Танев и Петков вкараха по 3 тройки.
 
На 5 април в столичната зала „Христо Ботев” Овергаз приема Дунав 2007 в един от решаващите мачове за второто място в А група, докато Балкан гостува на Берое в Стара Загора същия ден. Отборите на Овергаз и Дунав 2007 са с по 10 победи и 5 загуби и който успее да спечели ще дръпне в битката за второто място във втория баскетболен ешелон у нас.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ОВЕРГАЗ
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (МЪЖЕ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи