Овергаз излезе на втора позиция в А група


Овергаз излезе на втора позиция в А група
Маринчешки с отлични изяви и в защита
05-04-2009 20:00

Мъжкият тим на Овергаз победи Дунав 2007 в дербито на кръга в мъжката А група. Младите столичани се наложиха като домакин в зала „Христо Ботев”, излизайки еднолично на втората позиция, тъй като двата отбора имаха до момента еднакви показатели – 10 победи и 5 загуби. След днешния сблъсък обаче, Овергаз се откъсна с една победа, а русенци се изравниха с още два отбора – Черноморец и Видабаскет, също с по 10 победи и 6 загуби. Мачът оправда очакванията, качеството на играта бе много добро и зрителите в залата се насладиха на един хубав мач, крайният изход от който бе 94-82 за Овергаз.
 
От самото начало гостите от Русе заиграха с голямо самочувствие и поеха инициативата, излизайки напред с няколко точки. Първото равенство в мача дойде след тройка на Венцислав Петков за 10-10. От този момент до края на частта, момчетата от София се разиграха и успяха дори да натрупат преднина от 9 точки – 27-18, но тази част обещаваше много интересен мач до края.
 
През вторите десет минути Овергаз продължаваха да поддържат аванса си. Въпреки че русенци, водени от треньора си Росен Барчовски правеха всичко по силите си да настигнат противника, той винаги намираше противодействие. Много силна игра на Димитър Маринчешки, както и на всички негови съотборници им даде преднина от осем точки (45-37) на почивката и психологическо предимство в този така важен и за двата отбора сблъсък.
 
През третата четвърт гостите продължаваха с натиска, но възпитаниците на Янко Янчев показваха много силна игра и в защита, и в нападение. На моменти преднината се топеше застрашително, но въпреки това момчетата от Овергаз я удържаха. Тя бе едва 4 точки след 30 минути игра, а краят на мача бе абсолютно непредвидим с оглед много силната игра и на двата отбора и амбицията им да спечелят мача.
 
Последната част закономерно бе и най-добрата в срещата. Тя започна много добре за Овергаз, които се откъснаха с 12 точки 5 минути преди края на мача. Тогава обаче дойде моментът на младия Ивайло Касабов за Дунав 2007. В четири поредни атаки той реализира 3 коша и тройка, а след нова стрелба отвъд  дъгата за русенци и серия от 11-0 в тяхна полза, резултатът бързо бе изравнен при 79-79 едва 2 минути преди края на срещата. Последва обаче тройка на Димитър Маринчешки и няколко силни атаки за отбора му, завършили с изпълнение на наказателни удари, което доведе до серия от 10-0 в тяхна полза. Това на практика реши мача, а единствените точки, които добавиха играчите на Дунав 2007 бяха 3 успешно изпълнени наказателни удара. До края последва нова серия от фалове срещу Овергаз, които доведоха и до крайното 94-82 и второ място във временното класиране.
 
За победителите най-силен бе Маринчешки, който завърши с 29 точки (5 тройки) и 4 борби. Много добре се представиха Венцислав Петков с 17 точки, 8 асистенции и 6 борби и Петьо Иванов с дабъл дабъл от 16/11. Атанас Даракчиев добави 14 и 5 асистенции.
 
За Дунав 2007 най-много вкара Калоян Костов – 17, към които добави и 6 борби. Дабъл дабъл записа Сергей Цветков – 13 точки плюс 11 борби, Кристиян Борисов наниза 16, а Касабов и Господинов – по 12.
 
В следващия кръг от А група, на 12 април, Овергаз отново ще бъде домакин, но този път с далеч по-лесна задача срещу аутсайдера Спортист Своге. Дунав 2007 пък ще посрещне старозагорския Берое в Русе.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ОВЕРГАЗ – ДУНАВ 2007


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (МЪЖЕ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи