Марко Ярич: Ако Ивкович ме покани, идвам за европейското в Полша


Марко Ярич: Ако Ивкович ме покани, идвам за европейското в Полша
Марко Ярич (сн. FIBA europe)
23-04-2009 11:31 | Любомир Нешев

Гардът от НБА Марко Ярич изрази надеждата си, че ще бъде поканен да играе за Сърбия на предстоящото Европейско първенство в Полша.
 
Ярич, който бе част от състава на Югославия станал световен шампион през 2002, не е играл за родината си от Евробаскет 2005.
 
"Не съм говорил с треньора Ивкович все още, но ако ми се обади ще бъда на линия." каза Ярич. “Ще бъда най-щастливия човек на земята, ако съберем най-силния отбор на Евробаскет в Полша. Това включва играчи като Владимир Радманович (Шарлът Бобкетс), Саша Павлович (Кливланд Кавалиърс) и Игор Ракочевич, който прави страхотен сезон в Европа."
 
На Евробаскет 2005, последния път, когато Ярич игра за Сърбия и Черно гора, отборът не се класира дори за 1/4 финалите. Ракочевич междувременно ще се срещне с Ивкович след мача в четвъртък срещу Барселона. Той не е играл за националния отбор от Световното първенство в Япония през 2006.
 
"Имам голямо желания да играя отново за националния тим" каза той. "Но има някои неща, които могат да окажат ефект върху това - моето физическо състояние, програма на отбора, моя отбор следващия сезон.... ще видим какво ще стане."
 
Сърбия, чиято главна цел е да се класира на Световното първенство през 2010 в Турция, ще играе срещу Испания, Словения и Великобритания в групата си на първенството в Полша.

ПРОГРАМА В ГРУПА С НА ЕВРОБАСКЕТ 2009
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи