Хрисимир Димитров - MVP на 28-ия кръг в НБЛ


Хрисимир Димитров - MVP на 28-ия кръг в НБЛ
Хрисимир Димитров
03-05-2009 09:35

Съвсем логично в последния кръг на Националната баскетболна лига бе потвърдена пролетната доминация на българските играчи в индивидуалната класация - MVP на 8 от последните 12 кръга на редовния сезон бе българин, след като в предишните 16 това бе почти ексклузивна привилегия на чужденците. И още по-логично и много заслужено, вторият българин (след Иван Лилов), който става MVP на кръга повече от веднъж, е "човекът-оркестър" в отбора на Спартак Плевен, изпълващ със съдържание понятието "най-полезен" - сърцатият капитан Хрисимир Димитров.
 
Той отново си свърши отлично работата в момент, когато отборът му имаше нужда от стабилност - задължителен за спечелване домакински мач срещу отбор, който вече веднъж бе изненадал плевенчани в собствената им зала. Този път не се стигна до сензация, до голяма степен именно благодарение на Хриси, който бе най-резултатен от всички в мача с 23 точки, овладя най-много борби - 11 - и подаде най-много асистенции (наред с двама свои съотборници) - 4. Той записа в актива си и 3 отнети топки, като само Роб Престън имаше повече от него (4), а негово дело е и един от само двата "чадъра" в този двубой. Така капитанът на Спартак събра общ коефициент 35, с който е на върха в класацията за втори път, след като я оглави и в 22-рия кръг.
 
На цели 7 пункта от него, с коефициент 28, остана Тенчо Банев (Лукойл Академик). Центърът на студентите изигра именно в последния кръг най-силния си мач за сезона - това бе един от малкото случаи, в които той се опази от натрупване на лични нарушения и резултатът бе налице - 16 точки, 10 борби и 4 блока. Неговият съотборник Уили Дийн е трети в класацията за последния кръг, с коефициент 27, след 26 точки, 5 борби и 6 асистенции в същия мач срещу Евроинс Черно море.
 
Най-добър шести играч на кръга е Саша Топчов (Спартак Плевен) с коефициент 21, който го нарежда и на 5-о място в общата класация. Най-добър борец е Хрисимир Димитров. Най-добър подавач е Кори Макинтош (Евроинс Черно море) със 7 асистенции. С най-много отнети топки е Роб Престън, а с най-много "чадъри" - Тенчо Банев.
 
Крайните победители в общото класиране по отделните показатели средно на мач за редовния сезон са: Уили Дийн (коефициент - 22.8, асистенции - 5.0 - и отнети топки - 2.4), Маркъс Хол (точки - 22.5), Байрън Сандърс (общо борби - 10.6, борби в защита - 7.7, борби в нападение - 2.9) и Крум Дойчинов (блокове - 1.31).

ТОП 10 НА 28-и КРЪГ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи