Дунав Еконт отвя Берое 07, на победа от втори пореден финал


Дунав Еконт отвя Берое 07, на победа от втори пореден финал
Римпова вкара 14 точки на бившия си тим
07-05-2009 20:26

Женският вариант на Дунав поведе на Берое 07 в полуфиналната серия от плейофите на страната след като се наложи леко със 103-70 пред собствена публика в зала „Дунав”. Гостенктие се държаха равностойно 17 минути, но след това се пропукаха и загубиха с голяма разлика. Баскетболистките от Русе са на победа от втори пореден финал в шампионата на страната, където бранят първата в историята си титла от миналата година.
 
Срещата бе изключително равностойна от самото начало, а до 18-та минута нито един от двата отбора не може да дръпне с разлика, по-голяма от три точки. На няколко пъти момичетата от Дунав, както и тези от Берое 07 си смениха водачеството. Интрига в двубоя имаше, а за гостенките не се усещаше липсата основната им реализаторка Катя Кордова. Американката Латаша Байърс изравни резултата за 35-35 точно 3 минути преди почивката, но последва серия от 14-0 в полза на русенския тим за 49-35 при оставащи 48 секунди. Байърс намали, но плеймейкърът на домакините Вероника Бортелова вкара последния кош за първите 20 минути и оформи резултат 51-37 за Дунав на почивката.
 
Второто полувреме стартира с кош на Байърс за 51-39, но това бе и най-малката разлика в мача в полза на домакините от Дунав. Още по средата на третата част преднината им набъбна до 26 точки плюс (69-43) и в този момент стана ясно, че до изненада в този двубой няма как да се стигне. Съставът на домакините от Русе изглеждаше далеч по-свеж и накрая закономерно спечели с 33 точки разлика – 103-70, с което даде заявка за финал. Остава им да вземат една победа от следващите две срещи, а най-реалния изход от тази серия би трябвало да приключи още в неделя в Стара Загора. Все пак старозагорки имат своите силни страни, веднъж вече изненадаха съперника си в редовния сезон, ще играят пред собствена публика и ще се опитат да докарат трети мач в Русе идния вторник.
 
Байърс бе най-резултатната баскетболистка на терена със своите 24 точки, а освен това тя хвана и 11 борби. Американката обаче бе добре пазена и направи 7 грешки, а целият тим на гостенките сбърка цели 33 пъти. Като се има предвид и слабата им стрелба от зоната за три точки (0 от 8), то става ясно защо накрая загубиха с такава голяма разлика. За да се победи силния тим на Дунав Еконт трябва всички тези показатели да са в нормални граници, а също така и Байърс да получи по-сериозна подкрепа от своите съотборнички.
 
Грешките на старозагорския тим рефлектираха върху големия брой отнети топки в полза на Дунав – 27, а в тази категория се отличи Анна Римпова с 8. Тя вкара 14 точки като добавка на бившия си тим, а също толкова отбеляза и друга бивша баскетболистка на Берое 07Христина Минкова. Зорница Костова завърши с най-много за русенки – 23, а Наталия Топалова добави 16, при това само за 20 минути игра.
 
Втората среща от серията е в неделя от 19.00 часа в Стара Загора, а евентуален трети мач ще има във вторник отново в Русе.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДУНАВ - БЕРОЕ 07
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЛЕЙОФИ 2009 (ЖЕНИ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ПОЛУФИНАЛИТЕ В ПЛЕЙОФИ 2009
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ПОЛУФИНАЛИТЕ В ПЛЕЙОФИ 2009 


ПЛЕЙОФНА СХЕМА ПРИ ЖЕНИТЕ ЗА 2009

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПОЛУФИНАЛНИТЕ СЕРИИ ПРИ ЖЕНИТЕ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи