Без Яо Мин Хюстън изравни на Лейкърс


Без Яо Мин Хюстън изравни на Лейкърс
Брукс не може да бъде спрян (сн. AP Photo)
11-05-2009 10:40 | Gong.bg

В лагера на Лос Анжелис Лейкърс вероятно са се зарадвали на новината, че центърът на Хюстън Яо Мин няма да може да играе повече. Надали обаче е било така, тъй като за пореден път се оказа, че Рокетс играят по-добре без китайския дългуч в състава си.
Хюстън изненада „езерняците”, които може би вече се виждаха финалисти в Западната конференция, и ги победи за втори път в серията, за да я изравни до 2-2. Снощи „ракетите” зарадваха собствените си фенове, като се наложиха с 99-87, на моменти размазвайки своя съперник. Следващият мач е в Лос Анжелис рано сутринта в четвъртък.
 
Че нещата не отиват на добре за Лейкърс, се разбра още на старта на двубоя, започнал със серия от 7-0 за Хюстън. Домакините не бяха догонващи в резултата за нито една секунда от срещата, като на моменти имаха аванс от цели 29 точки, преди момчетата на Фил Джaксън да се постреснат на финала и да направят разликата почтителна. Джaксън каза, че е предупредил своите играчи да не се отпускат, но те изглеждаха налегнати от сериозна апатия в „Тойота Сентър”, правеха глупави грешки и отпуснаха защитата.
Водени от младия си и не много опитен гард Аарън Брукс, Рокетс от своя страна демонстрира невероятна енергия на терена и играеше с видимо настроение. Брукс завърши с 34 точки и четири асистенции, а лидерът на Хюстън Шейт Батие добави 23 точки, от които пет тройки.
 
За Лейкърс Пау Гасол реализира 30 точки, но моторът на „езерняците” Коби Брайънт бе удържан само с 15, в което може би се криеше разковничето за успеха на домакините.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧ НОМЕР 4 ХЮСТЪН  - ЛА ЛЕЙКЪРС
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПОЛУФИНАЛИТЕ НА ИЗТОК
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПОЛУФИНАЛИТЕ НА ЗАПАД
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИТЕ НА НБА
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИТЕ НА НБА


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи