Черно море изненада Левски, утре нов мач във Варна


Черно море изненада Левски, утре нов мач във Варна
Левски не успя във Варна
20-05-2009 19:47

Евроинс Черно море спечели мач номер 3 от серията с Левски и намали на 2-1 общия резултат, с което предизвика нова среща утре по същото време в морската столица. Варненци направиха обрат в последната част, която завърши 25-10 в тяхна полза и удължиха живота си поне за още един мач след 79-74 в днешната среща в зала „Христо Борисов”. Ако Левски победи утре, ще се класира за финала на плейофите в НБЛ, докато победа за Черно море ще означава мач номер 5 в неделя в София.
 

Младият Александър Янев стартира двубоя с тройка от крилото, а Златин Георгиев отвърна със същото на другия кош. Първата четвърт продължи в този оспорван ход, а най-голямата разлика в полза на един от двата тима бе 4 точки в полза на варненци след като отново Янев порази целта от зоната за трите точки 49 секунди преди нейния край за 23-19. Бившият баскетболист на домакините Асен Великов намали до 23-21, което се оказа и последен кош за тази първа четвърт.
 

Втората част протече много оспорвано, а двата тима си размениха водачеството на няколко пъти. На почивката Левски имаше аванс от една точка – 40-39, а всичко интересно в тази трета полуфинална среща от серията тепърва предстоеше.
 

Още в началото на второто полувреме в игра влезе Юлиан Радионов, който се завърна на терена след като отсъства за известно време поради контузия. Той обаче игра едва 2 минути и бе заменен.
 

„Сините” пък вкараха първите 3 точки в тази трета част чрез американците Дуейн Мортън и Чарли Джоунс за 43-39 в тяхна полза. Янев с акробатичен кош и тройка на Желко Бойович от крилото изведе варненци напред с 44-43. Но тук Левски направи серия от 9-0 (5 точки на Маркъс Хол и по 2 на Славейков и Дуейн Мортън) и стигнаха до 52-44 преди Даниел Димитров да вземе тайм аут. „Моряците” отвърнаха, но Левски все пак завърши частта с двуцифрена преднина от 10 точки – 64-54.
 

След тройка на Златин Георгиев преднината на Левски в началото на последната, решителна четвърт стана 67-54 или 13 точки, точно с колкото победиха в първите два мача от серията в София. Тук обаче „Сините” подходиха много безотговорно, подцениха ситуацията и в крайна сметка бяха наказани. В следващите близо 8 минути те вкараха едва три точки, а съвсем закономерно Черно море не само се върна, но и излезе напред в резултата. Това стана 2.06 преди края на мача, когато Пламен Алексиев вкара тройка и изведе тима си с една точка аванс – 71-70. Последваха нови пропуски на Левски в нападение, а минута по-късно Алексиев си хвана една борба в нападение и отбеляза необезпокояван за 73-70. Мортън намали от линията за наказателни удари, но най-високият баскетболист от Черно море Душан Йелич вкара тройка за 76-72 точно 39 секунди преди края. В оставащото време домакините чрез Макинтош и Алексиев от линията на фаловете само оформиха крайния резултат – 79-74.
 

Алексиев бе на-резултатен за домакините със 16 точки, Янев добави 14 точки и 8 борби, а други трима баскетболисти завършиха с по 13 точки – Кори Макинтош, Желко Бойович и Атила Сантош.
 

За Левски Дуейн Мортън отбеляза 19, а Стефан Георгиев добави 16 точки и 8 борби. Звездата на тима Маркъс Хол завърши със скромните за него 14 точки като направи и 4 грешки и коефициент 0.
 

Четвъртата среща от серията е утре от 17.30, отново в зала „Христо Борисов” във Варна и пак ще бъде излъчвана по сателитния БНТ сат.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧ 3 ЧЕРНО МОРЕ - ЛЕВСКИ 
 

ПЛЕЙОФНА СХЕМА НА НБЛ ЗА 2008/09
 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПОЛУФИНАЛИТЕ В ПЛЕЙОФИТЕ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи