Пини Гершон: Доволен съм от Тошко и Тенчо, Янев се представи добре


Пини Гершон: Доволен съм от Тошко и Тенчо, Янев се представи добре
Пини с Михов и Барчовски (сн. Любо Георгиев)
28-05-2009 20:31 | Gong.bg

Националният ни селекционер по баскетбол Пини Гершон изгледа първия мач от финалната серия между Лукойл Академик и Евроинс Черно море в Правец и заяви, че е доволен от показаното от националите Тодор Стойков и Тенчо Банев.

„Благодаря за поздравленията за титлата в Израел с Макаби. Винаги се чувствам добре тук. По-скоро съм доволен от видяното днес, да. Единственото нещо, от което не съм доволен, е, че Костов не игра достатъчно. Доволен съм от това, което видях от Тенчо и Тошко. Беше добър мач. Александър Янев се представи доста добре, но за съжаление получи топката само веднъж през второто полувреме и вкара тройка. Помня го от миналата година и вярвам, че ще е в националния в началото на това лято. Надявам се, че ще напредне с някои основни неща, върху които трябва да работи. Има добра стрелба, но ти трябват повече неща, за да получиш възможност за стрелба”, коментира Пини за Гонг след двубоя, завършил с успех за шампионите.

„Ще остана, колкото искате”, пошегува се Гершон на въпрос колко дълго ще остане в България. „Утре ще гледам мача на Левски и Рилски спортист, за да видя други играчи. Може да дойда още веднъж до началото на лятото. Може би ще гледам един-два мача от Универсиадата в Белград и от средата на юли ще съм тук достатъчно дълго, че да ви омръзна”, допълни старши треньорът на мъжкия ни състав по баскетбол Пини Гершон.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи