Варчев: Макинтош и Сантош остават във Варна и догодина


Варчев: Макинтош и Сантош остават във Варна и догодина
Макинтош във Варна и догодина
05-06-2009 11:49 | Позвънете новини | Любомир Нешев

Вицепрезидентът на варненския баскетболен клуб "Евроинс-Черно море" Симеон Варчев разкри, че почти сигурно сърбите Желко Бойович и Душан Йелич ще напуснат клуба.
"Договорите на двамата изтичат. Най-вероятно няма да ги задържим и за следващия сезон. Американците Кори Макинтош и Атила дос Сантош засега са наши баскетболисти. Двамата подписаха двугодишни контракти и ще можем да разчитаме на тях и през следващия шампионат. От юридическа страна няма какво да ни притеснява", заяви за "Позвънете" Симеон Варчев.

Босът на варненци заяви, че е доволен от второто място в Националната баскетболна лига. Както е известно, "моряците" спечелиха сребърните медали, след като загубиха с 1:3 победи от "Лукойл-Академик". "Като обща оценка второто място е добро за "Черно море". През тази година играхме на приливи и отливи. Минахме през доста сериозни перипетии. Въпреки второто място, не се придвиждат премии за баскетболистите", коментира Симеон Варчев.

Бившият национален селекционер добави, че не е доволен от четвъртата финалната среща с "Лукойл". "Безкрайно съм разочарован от изявите на някои баскетболисти. Разчитах на тях, а те не направиха нищо. Юли Радионов от четири стрелби не вкара нито една, Сашо Янев от пет опита се разписа само един път, Желко Бойович вкара втория си кош една минута преди края на срещата. Преди влизането на Николай Колев губехме с една точка, а после станаха шест. Не мога да си представя, че по такъв начин играхме в толкова важна среща. Направихме и много непредизвикани грешки", каза Варчев.

Той добави, че по всяка вероятност треньорът Даниел Димитров ще остане да води тима и през следващия сезон. "Това са върпоси, които трябва да се обсъдят и със спонсора Асен Христов. Аз лично съм доволен от Даниел. Той е млад и амбициозен. Старае се във всеки един мач. Мисля, че направи доста сериозна крачка напред в сравнение с есента. През пролетта показа, че има качества. Всичко обаче е в неговите ръце", завърши Симеон Варчев.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи