България (18) бие след две загуби


България (18) бие след две загуби
Дафинов се представи добре днес
22-06-2009 21:59

Националният отбор на България, момчета до 18 г., победи за първи път връстниците си от Израел в третата контрола между двата отбора. В последния от серията от три мача българите спечелиха със 66-56 пред около 200 зрители в Спортния комплекс в Правец.

Двата отбора започнаха срещата равностойно и първата част приключи при резултат 19-17 за България. В средата на втората нашите дръпнаха с осем точки аванс, които запазиха и до края на първото полувреме. През третата и четвъртата части българите успяваха да поддържат аванс от около 10 точки и в края на двубоя се поздравиха с успех.
Най-добър за България в днешния двубой бе Христо Господинов. Той се представи на много добро ниво и завърши с 16 точки и 12 борби, като стана единствения от нашия отбор с двуцифрен точков актив. Планимир Дафинов и Станислав Цонков добавиха по 9 точки.

За Израел с най-много точки завърши Том Хавкин - 12, а Гай Лави добави 10.
Така България приключи серията си от контроли с Израел, част от подготовката за Европейското първенство във Франция, с успех, като този факт ще допринесе за самочувствието на момчетата преди турнира.
 
Утре и в сряда отново в Правец предстоят нови две срещи между националните отбори на двете страни, но при мъже до 20 г., които също се готвят за участие в Европейски първенства.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ (18) - ИЗРАЕЛ (18)

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи