Студентите се доближиха до четвъртфинал


Студентите се доближиха до четвъртфинал
Златин Георгиев вкара 14 точки за успеха
06-07-2009 18:00

Националният студентски отбор на България, който представя страната ни на Универсиадата в Белград, победи днес отбора на Португалия с 86-74 в първия си мач от втората фаза на турнира. Утре вечер при успех срещу Турция нашите ще заемат първо място и ще се класират за четвъртфинал.

Днешната среща стартира добре за българите, които поведоха с 14-7. Последва спад в играта на нашите момчета и те допуснаха Португалия да поведе с 18-22 след края на първата част. През втората те увеличиха аванса си на 24-34, но серия от 15-0 за България обърна резултата, а пък първото полувреме приключи 42-38.

Българите продължиха с добрата си игра и след почивката и след като увеиличиха преднината си с още 8 точки след третата част, но в последната част португалците излязоха мотивирани и решени да опитат обрат. За щастие обаче българите не им отстъпваха и успяха да задържат преднината си, което им донесе и трета поредна победа.

Шест от нашите момчета завършиха с двуцифрен точков актив. Христо Николов изигра поредния си добър мач и завърши с 16 точки, 6 борби и 3 асистенции преди да напусне за пет лични нарушения. Павел Маринов и Златин Георгиев отбелязаха по 14 точки, а Чавдар Костов 13.

За Португалия с 13 точки се разписа Антонио Пирес.

Българите имаха лош ден от линията за наказателен удар, като успяха в едва 24 от 44 опита. Това обаче донякъде бе компенсирано с 12 отбелязани тройки от 25 опита общо.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи