Последни проверки за младежите преди Евробаскет в Македония


Последни проверки за младежите преди Евробаскет в Македония
Тимът на България (20) (сн. Gong.bg)
08-07-2009 17:27 | БФБ

Младежката ни гарнитура, която от около месец вече се подготвя за Европейското първенство за 20 годишни, Дивизия Б, в Скопие, Македония ще изиграе две контролни срещи с Португалия в същата възраст. Двата мача ще бъдат в гр. Правец на 11.07. (събота) и 12.07. (неделя) с начален час 19 часа. Това ще бъде и последната проверка за Иван Чолаков и помощника му Петко Делев преди началото на турнира на 16-ти този месец. Преди това тимът игра контроли с Израел до 20 години, както и със студентския отобр на България.  
Португалският тим е в България, за да завърши подготовката и заедно с България да отпътува за Скопие. Те пристигат днес. След двете контроли Чолаков ще реши на кои 12 състезатели да гласува доверие за връщане на тима в елита на Европа. Сега в спортния комплекс в Правец тренират 14 състезатели: Божидар Аврамов, Христо Захариев, Александър Янев, Тихомир Желев, Васил Кьосев, Симеон Михайлов, Симеон Илиев, Станислав Ваклинов, Димитър Филипов, Цветелин Иванов, Искрен Иванов, Иво Славчев, Димитър Маринчешки и Динко Маршавелски. От тях двама ще отпаднат на 12 юли. 
 
България е в предварителна група "Д" на турнира заедно с отборите на Унгария, Австрия и домакина Македония. 
 

От състава отпадна гардът на Лукойл Академик Калин Христов, поради тежко мононуклеозно заболяване и  чернодробно увреждане. Ивайло Касабов от Дунав 2007 бе освободен, поради прекалено големият брй плеймейкъри в отбора, a Димитър Маринчешки все още е в групата въпреки, че лекува травма в глезена.


Коментари
winbet
ИНТЕРЕСНО ОТ МРЕЖАТА
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи