България отпадна на четвъртфинал, но все пак от САЩ


България отпадна на четвъртфинал, но все пак от САЩ
България отпадна от САЩ
09-07-2009 23:10

Българският национален отбор по баскетбол загуби с 66-96 от САЩ в четвъртфинална среща от Универсиадата в Сърбия. Така нашият тим ще играе за разпределение на местата от пето до осмо, като в следващия си мач ще срещне Литва, която по-рано днес отстъпи на Русия. При успех момчетата на Тити Папазов ще се борят за престижното пето място с Германия или Турция. Двубоите са на 10 и 11 юли в зала „Нови Белград”.

Българският състав изигра нелош мач срещу бъдещите баскетболисти от НБА, но започна доста колебливо, което се оказа фактор за голямата разлика на края. В първата четвърт родните играчи реализираха само девет точки, първата от тях дошла за 9:1. В средата на втората част разликата вече бе 20 точки, а полувремето завърши при 46-24. След почивката Тити Папазов бе успял да повдигне духа на момчетата си и те заиграха доста по-съсредоточено, като успяха да намалят изоставането си. Устремът им обаче бързо бе попарен от мощната игра на американците, които доминираха на паркета в „Белградска Арена”. В заключителната част вече всичко бе ясно, и така разликата достигна и до 32 точки, за да приключи двубоят при 30 – 96-66.

Положителни за българския лагер бяха малкото технически грешки и повечето точки, реализирани под коша. Играчите на САЩ пък демонстрираха страхотна успеваемост от тройката, за разлика от нашите едва два точни изстрела зад арката.

За младия талант от Ямбол Павел Маринов , двубоят също бе много добър, и той със сигурност може да е най-доволен от изявите си. Той завърши с 15 точки за 21 минути игра, като вкара пет от седемте си стрелби. С 15 точки се отчете и Иван Лилов, а 14 добави Христо Николов.

Най-резултатен за САЩ бе Куинси Пондекстър, също с 15 точки, а по 12 вкараха ДаШон Бътлър, Джеймс Андерсън и Лейзър Хейуърд. За място във финала американците ще спорят с Русия.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА САЩ - БЪЛГАРИЯ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи