Кадетите заминават на турнир в Италия


Кадетите заминават на турнир в Италия
Павлин Иванов сред включените
10-07-2009 00:38 | БФБ

Кадетският ни отбор е поканен на приятелски турнир в италианския град Цистернино, който ще се проведе от 12 до 16 юли, съобщиха от БФБ. Събитието е организирано от италианската баскетболна централа и освен нашият тим и домакините, са поканени още Германия и Полша на същата възраст.

Кадетите ще вземат участие в Европейското първенство, Дивизия Б в Португалия, където се нареждат сред фаворитите за промоция в елитната дивизия. Първенствтото ще се проведе през август (06.08. - 16.08. 2009) тази година.

Старши треньорът Георги Димитров (Левски Спартак) и помощник-треньорът Ивайло Равуцов избраха следните състезатели да пътуват за турнра в Италия, като след завръщането им ще се оформи окончателно ядрото, което ще представлява България при кадетите:

Гардове : Павлин Иванов (Бенетон Тревизо, Италия), Иван Тенев (Тигър), Александър Христов (Овергаз), Деян Карамфилов (Овергаз), Ангел Нацкин (Евроинс Черно море)

Крила: Димитър Димитров (Римини, Италия), Тенчо Тенев (Дания), Георги Фунтаров (Лукойл Академик), Алекс Симеонов (Левски), Деян Денчев (Евроинс Черно море), Георги Боянов (Овергаз)

Центрове: Васил Илиев (Ямболгаз), Денис Титов (Левски)

Отборът започна подготовката си през първата седмица на юни в Албена, където остана до края на месеца. До днес кадетите се готвиха в Сливен, а в събота пътуват за Италия. След завръщането си в България те ще продължат подготовката си в Правец от 18-то юли до 4-ти август. А на 5-ти август заминават за Португалия.

На Европейското първенство там са в предварителна група Б с отборите на Румъния, Швейцария и домакина Португалия. Първата среща на нашите е на 6-ти август от 18:30 часа срещу Румъния.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи