Кадетите на България втори на турнир в Италия


Кадетите на България втори на турнир в Италия
Павлин Иванов бе сред най-добрите на турнира
17-07-2009 17:22 | БФБ

Кадетите ни се завърнаха вчера от Италия, където взеха участие в много силен международен турнир. В италианския град Цистернино българите записаха една победа над домакина Италия и две загуби (срещу Германия и Полша) и се завършиха втори след тима на Полша. Тимът, воден от старши треньорът Георги Димитров и помощника му Ивайло Равуцов, се готви за Европейското първенство за кадети в Португалия от 6-ти до 16-ти август.

Резултати от турнира в Цистернино:
България (16) - Италия (16) 73-70 (20:20, 16:13, 27:17, 10:20)

България (16): Тенчо Тенчев 26 т., Павлин Иванов 21 т., Димитър Димитров 11 т., Алекс Симеонов 6 т., Георги Боянов 2 т., Георги Фунтаров 2 т., Ангел Нацкин 2 т., Деян Карамфилов 2 т.

България (16) - Полша (16) 76-86 (13:24, 13:26, 25:24, 25:12)
България (16): Тенчо Тенчев 30 т., Павлин Иванов 11 т.

България (16) - Германия (16) 82-85 (16:25, 15:23, 31:22, 20:15)

България (16): Павлин Иванов 34 т. (9 тройки), Тенчо Тенчев 11 т., Алекс Симеонов 10 т., Димитър Димитров 10 т., Георги Боянов 7 т., Ангел Нацкин 6 т., Александър Христов 2 т., Деян Карамфилов 2 т.

Реализатор на турнира стана българското крило, което живее и се състезава за датски клуб Тенчо Тенчев, който вкара 67 точки в трите среяи или 22,3 точки средно на мач. На второ място се нареди Павлин Иванов, само с точка по-малко - 66 точки за три мача.
 
"Турнирът беше изключително силен и много полезен за нас. Много сме доволни от възможността да играем с отбори от А дивизия на нашата възраст, а най-много ме радва факта, че играхме като равни с едни от трите най-силни отбора в Европа на нашата възраст. Много съм доволен от момчетата, много силно играхме. Бихме италианците в Италия. Стнахме втори сред отбори от А дивизия. За мен полският отбор бе най-силен, разполагаха със състезатели с ръст 210 см и 212 см. Те победиха другите отбори с 25-26 точки разлика, а ние загубихме само със 7 точки разлика. Това, което направи добро впечатление в нашия отбор е, че когато другите отбори са физически изчерпани след полувремето и темпото им спада, ние съумявахме не само да задържим темпото, но и да го засилим и обикновено изигравахме третата и четвъртата част много добре. Освен това момчетата не се отказваха при голяма разлика в полза на противника и с бързи атаки и агресивна защита стопявахме аванса им. Това е много важно, тъй като отделихме много внимание на физическата подготовка и сме доста добре подготвени. След трите мача в Италия се видя и основният проблем, върху който трябва да работим преди европейското в Португалия. Когато срещу нас излязат много ръстови и силни физически играчи, като че ли се появява една паника и докато се отпуснем и заиграем нормално минава време, през което се натрупва разлика срещу нас." - коментира старши треньорът Георги Димитров.
 
Той добави още: "И в трите мача момчетата играха много добре, но само в този с Италия излязоха мотивирани от началото до края. В другите две срещи имахе колебания и не бяхме максимално концентрирани, но като цяло съм изключително доволен. Много силно се представиха Тенчо Тенчев и Павлин Иванов, които определено са изпреварили технически доста останалите и впечатлиха с изявите си. Поляците, както вече казах, бяха много силни и закономерно станаха първи. А в мача с Германия само късметът не беше на наша страна и те ни победиха с кош в последната секунда. Срещу тях вкарахме 16 тройки, а срещу Полша - 14.  Организацията беше на високо ниво и срещнахме добро отношение от домакините. Имахме малки проблеми с багажа, но в крайна сметка всичко се нареди. Много полезен турнир."
 
След завръщането си отборът има ден почивка, след което се събира в Правец за последния етап от подготовката си. Предвидени са контроли с Кипър.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи