Слаб старт за кадетките на Европейското


Слаб старт за кадетките на Европейското
30-07-2009 20:01

Кадетките на България, които участват на Европейското първенство за момичета до 16 години в дивизия Б, започнаха с кошмарна загуба първенството. Днес в първата си среща те бяха разгромени с 40-80 от отбора на Босна и Херцеговина.

България отбеляза първата точка в мача, но веднага след това Босна поведе. В първите три минути играта вървеше равностойно и нашите водеха с 5-4. Оттук до края на частта обаче те не отбелязаха нито точка, а допуснаха 18 поредни и Босна си осигури много комфортен аванс.

Българките отбелязаха първите точки в началото на втората част, но не успяха да направят серия, която да намали резултата. Босненките играеха със самочувствие през тези минути и не допуснаха спад в играта си. Това им позволи да запазят аванса си над десет точки, като в последната секунда на полувремето все пак намалихме на 35-24.
В началото на третата част българките свалиха разликата под десет точки, но това бе за много малко. Още в следващата атака Босна отбеляза, а по-късно увеличи аванса си до 16 точки. България намали до 11, но в последните минути пасива ни стигна до 19.
Последната част бе кошмарна за българките. В нея те отбелязаха едва 7 точки, а допуснаха цели 28 и по този начин се стигна до огромната разлика в края на мача.

Христина Тютюнджиева бе най-резултатна за българките с 10 точки, като добави и 5 борби.

Кръстине Шурлан пък отбеляза най-много в двубоя - 22 точки.

Утре българките играят втория си мач на първенството, този път срещу отбора на Словения.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА - БЪЛГАРИЯ
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА С НА ЕВРОБАСКЕТ 2009, ДИВИЗИЯ Б ЗА КАДЕТКИ
 
ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ НА ЕВРОБАСКЕТ 2009, ДИВИЗИЯ Б ЗА КАДЕТКИ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009, ДИВИЗИЯ Б ЗА КАДЕТКИ
 
СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009, ДИВИЗИЯ Б ЗА КАДЕТКИ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009, ДИВИЗИЯ Б ЗА КАДЕТКИ
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи