Христо Захариев на камп в САЩ


Христо Захариев на камп в САЩ
Захариев ще покаже качествата си в Далас
31-07-2009 21:36

Една от младите надежди на българския баскетбол ще вземе участие в кампа Adidas Nations в Далас, Тексас. Христо Захариев има покана от организаторите и той ще представя България в отбора на Европа. Това лято Захариев бе част от националния отбор на България до 20 години, който се представи разочароващо и завърши на 9-то място в дивизия Б на Европейското първенство. Гардът все пак имаше и силни моменти и в края имаше по 13.45 точки и 5.45 борби средно на мач.

Adidas Nations събира най-добрите играчи на 18 и по-малко години от САЩ, Канада, Латинска Америка, Африка, Европа и Азия. Отборите ще се състезават между 4 и 8 август в Далас. Те са подпомагани от ветерани, треньори или настоящи играчи от НБА.
Това ще е третият камп, като първото издание е през 2007. Далас ще посрещне някой от най-добрите играчи в света, които са на 18 или по-малко години, а до тях ще има настоящи и бивши звезди от НБА. Старши треньор на отбора на Европа ще бъде бившият играч на Сиатъл Суперсоникс и Портланд ТрейлБлейзърс Детлеф Шремпф, а ментор ще бъде играчът на Мемфис Гризлис Майк Конли.

Като старши треньори в кампа ще се изявяват още и Ед Шилинг, Франк Джонсън, Еди Джонсън, Ерик Мюселман, Реджи Тюс, Лари Крищковияк. Като ментори пък ще присъстват играчите Джерид Бейлис (Портланд ТрейлБлейзърс), Ерик Гордън (Лос Анджелис Клипърс), Серж Ибака (Оклахома Сити Тъндър), Дейкуон Куук (Маями Хийт) и Робин Лопез (Ню Джърси Нетс). 

Основната цел на Adidas Nations е да образова младите таланти и да подобри шансовете за бъдещ успех на самата игра. Финалите на надпреварата ще могат да се гледат пряко в интернет на адрес: http://www.eastbay.com/adidasnations.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи