Пини: Още правим грешки, но има и умора


Пини: Още правим грешки, но има и умора
Пини Гершон
04-08-2009 11:40 | gong.bg

Старши треньорът на националния ни тим по баскетбол Пини Гершон заяви след равенството срещу Белгия, че не е разочарован от случилото се.   
„Не съм разочарован. Първо, понякога е добре да се учиш от такива мачове. Те започнаха доста агресивно, с добра защита и спряха някои от нашите нападения. Имахме възможност да изпълняваме наказателни удари, а изпуснахме 12 от тях. За мен най-важното е, че изоставахме с 6-7 точки, а се върнахме в мача и поведохме. Бяхме в ситуация да спечелим двубоя, това е най-важното. Да, още правим грешки и най-вероятно ще продължим да ги правим, но трябва да ги намалим. Най-вече непредизвиканите грешки. Направихме твърде много такива. Те реализираха над 20 точки от наши грешки. Трябва да можем да се справяме срещу защита, която затруднява нашите комбинации”, коментира Гершон.   
 
„Също така бяхме и уморени, което е част от подготовката. По-добре да сме уморени сега, а не след месец. Не е лесно да се играе ден след ден. Ако забележите езика на тялото на някои играчи, ще видите, че на моменти изглеждат апатични, което значи, че са уморени. Все пак в последната четвърт поведохме с 6 точки, след като губехме със 7, а това е важно за мен. Не изиграхме умно последната ситуация. Трябваше да направим фаул, а не го направихме, но младите играчи ще се поучат от това”, каза още трикратният шампион на Европа с Макаби Тел Авив Пини Гершон.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи