Мъжете на Рилски Спортист започнаха подготовка


Мъжете на Рилски Спортист започнаха подготовка
Тодоров и Груев ще гонят нови успехи този сезон
06-08-2009 16:07 | RilskiBasket.com | Любомир Нешев

Мъжкият отбор на Рилски спортист започна своята подготовка за сезон 2009/10 съобщи официалния сайт на клуба. Както и през миналия сезон, старши треньор на отбора ще е Александър Тодоров. Тази година обаче Тодоров избра за свой помощник 25-годишния Божидар Гьорев.

Божидар Гьорев е роден в София на 16.07.1984 г. Бил е състезател на БУБА баскет, Старт Благоевград и Спартак МВР. Завършил е НСА, от 2007 г. е треньор.

За седми пореден сезон в Рилски спортист ще играе Александър Груев, който отново ще е капитан на отбора. В състава и през следващата година ще са американицът Травис Питърсън, Богдан Боев, както и юношите на клуба, вече на мъжка възраст, Димитър Морунов, Станислав Ваклинов, Красимир Георгиев и Любомир Киров. Подготовка с мъжете започва и родената през 1993 г. млада надежда на Самоков Марио Караилиев.   

Отборът има четири нови попълнения. Най-възрастният, а и най-опитния състезател в отбора ще е Симеон Найденов. Освен него в с отбора подписаха и Дейвид Бърджис, Сърджан Живкович и Перица Митич.


И през сезон 2009/10 лекар на отбора ще е д-р Румен Бончев, а физиотерапевт – Филип Георгиев.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи