Кадетите разбиха домакините


Кадетите разбиха домакините
Кадетите не дадоха шанс на домакините
08-08-2009 09:28 | Любомир Нешев

Националният отбор на България за кадети постигна втора поредна победа на Евробаскет за момчета до 16 години. Този път жертва на нашите станаха домакините от Португалия. Силна трета част ни позволи да стигнем до успех с 91-72.

Първото полувреме на двубоя бе много равностойно. Още от началото на мача двата отбора се захапаха здраво, като все пак нашите поведоха с 5 точки. Домакините не позволиха ново увеличаване и в края на първата част се стигна до резултат 17-18 в полза на България. В началото на втората част нашите отново излязоха напред с 5 точки аванс, но домакините успяха да обърнат резултата и дори да поведат. Българите не се стъписаха и на свой ред отново поведоха и на почивката бяха напред с 36-39.

Третата част се оказа тази, която реши двубоя. Българите показаха добра игра в защита и позволиха на португалците да отбележат едва 8 точки за десет минути. Това доведе до увеличаване на преднината, която стигна до 14 точки преди последната част. В нея двата отбора се надпреварваха да вкарват. В началото й авансът на нашите стигна до 23 точки. Домакините обаче не се предадоха и 3 минути преди края намалиха до едва 9 точки. Българите успяха да удържат щурма им и в края на мача се поздравиха с успеха.

Деян Карамфилов и Павлин Иванов бяха най-резултатни за българите с по 19 точки. Добър мач изиграха и Тенчо Тенчев с 16 точки и 8 борби и Алекс Симеонов с 14 и 9.
 
Жона Каленбаш пък отбеляза най-много в двубоя - 22.

Следващият мач на българите е в събота от 22.45 часа срещу отбора на Белгия.

 ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ПОРТУГАЛИЯ - БЪЛГАРИЯ
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА В НА ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА МОМЧЕТА, ДИВИЗИЯ Б
 
ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА МОМЧЕТА, ДИВИЗИЯ Б
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ОТБОРА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА МОМЧЕТА, ДИВИЗИЯ Б
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА МОМЧЕТА, ДИВИЗИЯ Б
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА МОМЧЕТА, ДИВИЗИЯ Б
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи