Черна гора спечели Наградата на София


Черна гора спечели Наградата на София
Черна гора е победителя в турнира (сн. Gong.bg)
09-08-2009 23:42

Черна гора е тазгодишният победител в турнира за Наградата на София. Днес в зала "Универсиада" черногорците показаха голямата си класа и победиха България с 88-65. Гостите владееха положението през целия мач, като в един момент разликата стигна до умопомрачителните 40 точки.
 
Все пак за отбелязване е факта, че Черна гора ще играе първия си официален мач следващата седмица, докато българите трябва да са във върхова форма след месец. Неприятен момент в днес бе и излизането от игра на Васко Евтимов. Центърът получи удар в бедрото и след като излезе от игра в третата част, не се върна повече на терена.

Още от началото на срещата Черна гора взе преднина. Мачът започна с 5-0 за гостите и до края те не позволиха на нашите да поведат. В средата на първата част нашите намалиха до 3 точки, но много бързо разликата почна да расте и стигна 10 в края й. През втората част нещата не се промениха. Гостите предложиха силна защита, която българите не успяваха да пробият и съответно да организират добри нападения. Това естествено доведе до увеличаване на преднината на Черна гора, която стана 22 точки след края на първото полувреме.

Първите 15 минути след почивката бяха кошмарни за българите. Играта в нападение продължаваше да не върви, а за сметка на това на гостите се получаваше почти всичко. По този начин в 35-та минута на мача, след тройка на Предраг Дробняк разликата стана 40 точки, 45-85. Оттук до края обаче последва силна серия на българите, които позволиха на гостите да отбележат само 3 точки в последните минути, и все пак да направят загубата си по-почетна.

Предимството в борбата бе голямо в полза на отбора на Черна гора. Гостите овладяха общо 40 борби, от които 12 в нападение, срещу 21 за България. Отделно от това черногорците вкараха и 12 тройки от 22 опита, докато нашите бяха 8 от 25.

Даже и в днешното лошо представяне имаше и хубави моменти, които трябва да се отбележат. Чавдар Костов успя да се включи много добре в двубоя и стана най-резултатен за България. Той не се притесни от сериозните имена на гостите и завърши с 15 точки. Андре Оуенс отбеляза 11 точки след силни последни минути, а Деян Иванов добави 10.

Звездата на гостите Никола Пекович бе трудно спиран под коша и за 19 минути игра приключи с 15 точки и 6 борби. Владимир Дашич също се представи силно и добави 13 точки и 9 борби.

Сега за националите ни предстоят два дни почивка, след които те отново ще започнат тренировки. Следващите мачове са на 17 и 18 август, като съперник ще бъде отборът на Русия.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ - ЧЕРНА ГОРА
 
РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИРА ЗА НАГРАДАТА НА СОФИЯ 
 
КРАЙНО КЛАСИРАНЕ НА ТУРНИРА ЗА НАГРАДАТА НА СОФИЯ 
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ НА ТУРНИРА ЗА НАГРАДАТА НА СОФИЯ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА ЗА НАГРАДАТА НА СОФИЯ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА ЗА НАГРАДАТА НА СОФИЯ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи