Перлени гривни за баскетболистките от Бусета


Перлени гривни за баскетболистките от Бусета
Радмила Нешева
12-08-2009 12:13 | deltanews.bg

Наставникът женския баскетболен отбор Хосе Мария Бусета подари на всяка от националките перлена гривна. Така испанският спец изрази уважението си към състезателките преди да ги пусне в почивка, научи DeltaNews. На сребърните бижутата е гравирана главната буква на притежателката. Баскетболистиките пък са подарили на мъжката част на отбора по халба с българското знаме. Помощникът на Бусета - Борислава Мандур ще си пие вече кафето си в чаша с родния трикольор.
 
На прощална вечеря в Боровец испанският специалист е изразил задоволство, че повиканите от него състезателки са започнали да се сработват като отбор. По думите на специалистите в женския баскетбол един от най-известните спортни психолози, който е работил с Роналдо и Дейвид Бекъм в испанския футболен гранд Реал (Мадрид), е успял да създаде изключително добра атмосфера. Бусета изпробва много варианти на отбора - повика 25 баскетболистки на трите лагера, а само шест са участвали и на трите - Радмила Нешева, Роксана Йорданова, Нели Пашева, Жаклин Златанова, Веселка Тодорова и Димана Макариева.В тима пък са останали впечатлени от чувството за хумор на Бусета, който вече е понаучил малко български думи - като например отбор, защита, знае цифрите. На нашенски казвал: "Обичам България!"

При връчването на подаръка на тима - капитанът Радмила Нешева е заявила с усмивка към Бусета: „Благодаря от името на тима, че толкова време ни изтърпяхте".

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи