Полша бие Израел в приятелски турнир


Полша бие Израел в приятелски турнир
Гортат игра силно за Полша
26-08-2009 13:00

Първият съперник на България и домакин на предстоящото Европейско първенство, отборът на Полша, успя да победи Израел в първи мач от приятелски турнир в Сарагоса, Испания. Поляците се наложиха с резултат 82-67, като имаха превъзходство от втората част натам.

През първата част Израел игра по-добре и взе преднина от 15-19. След това обаче Полша наложи превъзходство и поведе с 36-27. До почивката обаче съперникът им намали до 37-34 и остана в мача.

През второто полувреме бързината в действията на Дейвид Лоугън изненадваше израелците, които се мъчеха с опазването, а в същото време нападението им вървеше трудно, тъй като не намираха достатъчно пространство, за да преодолеят високите поляци. Полша имаше някои силно моменти, но не успяваше да поддържа своя ритъм за по-дълъг период от време, което даде шанс на съперника им да е близо в резултата. Въпреки това силите на Израел не стигнаха за повече и поляците спечелиха двубоя.

Мачей Лампе игра много силно и приключи с 24 точки. Дейвид Лоугън добави 21, а Марчин Гортат завърши с 13 точки, 8 борби, 5 асистенции и 5 чадъра.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи